Ga naar hoofdinhoud

Nipte overwinning Emile Tacken in 1,40m Lier

Emile Tacken met Wan Architect
Archieffote Emile Tacken met Wan Architect
Met zijn Silverstone-zoon Waterstone schreef Emile Tacken gisteren in Lier de 1,40-proef op zijn naam. Het was een nipte overwinning want hij bleef Khaled Abdulrahman Almobty acht honderdste voor. In de 1,45m-hoofdrubriek was Nicole Caris de beste Nederlander. Ze reed W Diva Rosa MFS (v. Wallenberg) naar de zevende plaats. Anouk Kort was met Cappuchino (v. Indoctro) in het 1,35m de beste Nederlandse combinatie op de vierde plaats.

Naar zijn goede prestaties op Jumping Peel & Maas vorige maand zei Emile Tacken al tegen Horses: “Dit paard zit er, als alles past eigenlijk altijd wel bij. Hij verdient goed de kost.” Dat liet Waterstone onder Tacken in Lier weer zien door in 66,50 seconden de 1,40m-rubriek te winnen. Het scheelde niet veel want Khaled Abdulrahman Almobty was met Desert Storm II (v. Clinton) maar acht honderdste langzamer. Voor Anouk de Ruyter was er met Cynthia Z (v. Calvados Z) een elfde plaats in de rubriek direct op fouten en tijd.

Small Grand Prix

In de Small Grand Prix over 1,45m was Yann Candele uit Canada de beste. In een barrage met veertien andere combinaties was Candele de snelste met Quidams Quit 2 (v. Quidam’s Rubin) onder het zadel. Zij wonnen in een tijd van 38,53 seconden. Voor Nederland kwamen Nicole Caris met de Wallenberg-dochter W Diva Rosa MFS en Anouk de Ruyter op Ekimov (v. Ustinov) in de barrage. Beiden bleven opnieuw foutloos en werden zevende en achtste.

1,35 rubriek

Voor Anouk Kort was er een vierde plaats in de 1,35m-proef met de tienjarige Indoctro-dochter Cappuchino. De rubriek direct op tijd werd door Cathrine Tonna uit Noorwegen met Miss Chili (v. Heartbeat) gewonnen. In deze rubriek was het een weerzien van de KWPN-merrie Birgitta (v. Lord Z). De merrie die eerder onder Emile Tacken sprong was na afwezigheid van een half jaar weer terug onder het zadel van Abdulrahman Alhamazani, het paar werd derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.