Ga naar hoofdinhoud

Olympisch springteam Zwitserland bekend

De selectiecommissie van Zwitserland heeft afgelopen maandag bekend gemaakt welke springruiters hun land mogen verdedigen tijdens de Olympische Zomerspelen. Clarissa Crotta met West Side van Meerputhoeve (v. Baloubet du Rouet), Steve Guerdat met Nino des Buissonnets (v. Kanan), Nasa (v. Cumano) of Carpalo (v. Contender), Werner Muff met Kiamon (v. Kolibri), Pius Schwizer met Carlina IV (v. Carvallo) of Verdi III (v. Hors la Loi II) zijn de gelukkigen. Paul Estermann gaat met Castlefield Eclipse (v. Quality) als reserve mee.

Estermann, Guerdat, Muff en Schwizer zullen ook in Aken aan de start verschijnen. Na Aken wordt besloten welke paarden Steve Guerdat en Pius Schwizer mee nemen naar Londen.

“We reizen met een sterk team, dat bestaat uit ervaren ruiters en hun beste paarden, naar Londen”, aldus chef d’equipe Urs Grünig. Steve Guerdat nam deel aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Samen met Schwizer zat hij bovendien in het team dat een bronzen teammedaille won op de Olympische Spelen in Hongkong. Voor Crotta en Muff is het de eerste keer dat zij deelnemen aan de Spelen.

Bron: Horses.nl/Pferdewoche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.