Ga naar hoofdinhoud

Olympisch team naar Nations Cup Sankt Gallen

Mogelijk geen vier teamruiters meer op de Olympische Spelen van 2020. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nederlandse springruiters kunnen aankomend weekend voor het eerst in dit seizoen van de Furusiyya FEI Nations Cup punten verdienen voor het klassement. Bondscoach Rob Ehrens laat niks aan het toeval over en neemt het volledige olympische team mee naar het Zwitserse Sankt Gallen.

Het ziet ernaar uit dat het olympische team in exact dezelfde samenstelling als tijdens Londen 2012 in actie komt. Dit betekent dat het team waarschijnlijk bestaat uit Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino, Gerco Schröder met Eurocommerce London, Maikel van de Vleuten met VDL Groep Verdi en Jur Vrieling met VDL Groep Bubalu. Ook Leon Thijssen reist af naar Zwitserland.

Oranje bewees de afgelopen weken keer op keer tot de absolute top te behoren. Ze wonnen al de Nations Cup wedstrijden in Al Ain, La Baule en afgelopen weekend in Kopenhagen. Helaas telden deze wedstrijden voor Nederland niet mee voor het klassement. Nederland kan alleen punten verdienen in Sankt Gallen, Rotterdam, Aken en Falsterbo.

Aankomend weekend zijn ook Duitsland, Ierland en gastland Zwitserland op jacht naar punten. Verder nemen teams uit België, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië deel. Na de eerste twee wedstrijden staat Frankrijk voorlopig aan de leiding in het tussenklassement van divisie 1, waartoe ook Nederland behoort. Daarna volgen Groot-Brittannië, Oekraïne, Zwitserland, Ierland en Spanje.

Nederlandse deelnemerslijst:
Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium, Sterrehof’s Tamino en Voulez-Vouz
Gerco Schröder met London, Seoul en Urban Hero
Leon Thijssen met Haertthago, Quintera en Tyson
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Eureka, VDL Groep Sapphire B en VDL Groep Verdi
Jur Vrieling met KM Carrera, VDL Bubalu en VDL Zirocco Blue

De strijd om de Nations Cup start vrijdag om 15.00 uur.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.