Ga naar hoofdinhoud

Finale landenwedstrijd vanmiddag live op tv

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De NOS heeft aangekondigd dat de ontknoping van de landenwedstrijd vanmiddag live te volgen zal zijn op NPO 2 tussen 16.35 en 17.55 uur. De Oranje ruiters gaan na de eerste omloop van de landenwedstrijd gedeeld aan de leiding met Duitsland, Amerika en Brazilië, na foutloze ritten van Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten en Harrie Smolders. 

De tweede manche van de landenwedstrijd wordt op vanmiddag verreden. Hierin komen de teams van de acht hoogst geplaatste landen in actie. Ook in de tweede manche tellen voor een team alleen de beste drie resultaten. Het strafpuntentotaal over beide manches bepaalt wie de medailles van de landenwedstrijd mag ophalen. Bij een gelijk aantal strafpunten volgt er een barrage voor het verdelen van de medailles.

Vrijdag volgt de individuele ontknoping plaats, die bestaat uit twee omlopen. Voor de eerste ronde plaatsen zich de beste 35 combinaties uit het tussenklassement, gebaseerd op de resultaten behaald in de eerste kwalificatieproef van zondag en de twee omlopen van de landenwedstrijd. Per land mogen er maar drie ruiters aan de start komen in de finale. Alle ruiters beginnen de finale weer met nul strafpunten. De 20 beste ruiters mogen terugkomen voor een tweede omloop en strijden om het goud, zilver en brons. Bij een gelijk aantal strafpunten volgt er een barrage voor het verdelen van de medailles.

Bron: NOS/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.