Ga naar hoofdinhoud

Van der Heijden: ‘Meereizen reserveruiter wordt harde verplichting’

Exclusief
Maarten van der Heijden, hier met Jeroen Dubbeldam Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Er was vorige week een hoop te doen om de afwezigheid van reserveamazone Madeleine Witte-Vrees in Rio. Het dressuurteam had haar goed kunnen gebruiken na de ontstoken kaak als gevolg van een insectenbeet bij Parzival van Adelinde Cornelissen. De technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden, kondigde in Rio direct aan dat de reserveruiters in de toekomst niet meer zo vrij worden gelaten. Lees deze week een interview met Van der Heijden in Paardenkrant-Horses.nl. 

“Ik moet het natuurlijk nog intern  overleggen, maar wat mij betreft wordt het meereizen van de reserveruiter vanaf 1 januari 2017 een harde verplichting”, zegt Van der Heijden.

“Dit staat nu natuurlijk even heel erg in de picture om alle commotie, maar elk kampioenschap leer je dingen. Elk jaar worden er kleine aanpassingen gemaakt in de deelnemersovereenkomst die de KNHS met de ruiters heeft.”

Leren van fouten

“We waren nu wellicht  in het nadeel omdat we geen reserve hier hadden, hoewel Parzival op de ochtend van zijn start in orde leek. Er kunnen natuurlijk altijd dingen fout gaan, maar het is belangrijk dat je daar dan van leert.”

Lees het hele interview in Paardenkrant-Horses.nl. Vanaf morgenvroeg online beschikbaar  en vrijdag in de papieren versie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

8 reacties op “Van der Heijden: ‘Meereizen reserveruiter wordt harde verplichting’

  • Bianca

    Volgende keer gewoon 5 mensen selecteren en niet van tevoren bekend maken wie er in het team zitten!

  • Albert Voorn

    Wellicht kunt U er dan vast rekening mee houden dat de reserve ook volledig wordt opgenomen wat betreft accommodatie enz, enz. Dat liet in het verleden veel te wensen over!
    Ook nu weer moeten atleten vertrekken bij het niet winnen van een medaille (afgedankt!). onbegrijpelijk!
    Jullie bestuurders begrijpen er echt helemaal niets van, jullie dansen en vieren feest op de inspanningen van een ander, jullie tonen geen enkel respect voor wat de atleet allemaal doet en voor de financiële bijdragen die deze moet leveren. Ik zou eerst maar eens in de spiegel kijken en afvragen of de eisen die jullie denken te kunnen stellen wel reëel zijn.
    Wanneer jullie onze rekeningen betalen en een salaris geven dan kun je eisen stellen zolang daar totaal geen sprake van is zou ik mij maar iets gereserveerder opstellen en heel dankbaar zijn wat eigenaren en ruiters allemaal doen om jullie te kunnen laten feesten.

  • marcel dufour

    @Albert Voorn

    Dat komt omdat dit soort onzin altijd geuit wordt door mensen die nul komma nul praktijkervaring hebben.
    Natuurlijk heb je een punt dat de reserve niet in het Olympisch dorp mag verblijven en verder ook als een soort melaatse wordt behandeld op de spelen. Ik begrijp niet dat dat nog gepikt wordt door de landen.
    Wat ik heb vernomen krijgt de reserve wel 30.000 euro voor het niet kunnen deelnemen aan andere lucratieve evenementen in die tijd.

  • Hans

    Goed gesproken Albert. Klopt helemaal!!! En Marcel, geloof mij, van 30.000 euro is GEEN sprake!!

  • marcel dufour

    @Hans

    Ik zou 30.000 wel terecht vinden voor het niet deelnemen aan diverse concoursen om reserve te spelen.
    De oplossing is vier ruiters sturen waarvan er 3 de landenwedstrijd rijden en geen streepresultaten meer aangezien dit niet alleen geldt voor het springen maar ook voor de andere takken van ruitersport en wie gaat dat allemaal betalen die tientallen paarden extra?

  • Albert Voorn

    De oplossing is een hele simpele.
    De reserve ruiter moet als individueel kunnen starten zoals dat gebeurd bij de jeugd, gelijk alle problemen opgelost.
    De volgende spelen moet dat al helemaal geen probleem meer zijn daar de teams zoals ik heb vernomen met drie ruiters zullen rijden voor het team classement.
    Oplossingen zijn eenvoudig te vinden als je er maar open voor staat, maar meestal moet alles moeilijk zijn.

  • dick de jong

    @ Albert Voorn. Beste Albert als we alles nu in een keer zeer eenvoudig gaan maken hebben we de bobo’s en andere vergadertijgers niet meer nodig. Dus nee eenvoudiger zal het niet worden aangezien dat soort mensen en instanties hun eigen baantjes wel intact lsten ( wel een goed idee trouwens dat u voorstelt)

  • Hanneke Hegeman

    Je kunt eigenaren nooit verplichten! Als dat gebeurt, kunt je het in de toekomst wel schudden met je teams want dan wordt elk talentvol paard voortijdig verkocht. Als dit plan van de KNHS realiteit wordt, komt er een massale uitverkoop van talentvolle viervoeters voordat ze aan hun top zijn. Fijn voor de concurrerende landen die hier dan goedkoop kunnen shoppen! Maar dat niet alleen. Als ik naar de praktijk kijk betekent dit ook voor mensen in hoge posities bij de KNHS een probleem. Een van de hoofdbestuurders behoort namelijk tot de grootste paardenhandelaren van de wereld, en een van de bondscoaches heeft net voor de O.S. een toppaard aan het buitenland verkocht en dat vervolgens in Rio als coach/trainer bijgestaan. Dat zou dan ook niet meer mogen! Nee, als je de sport naar een hoger plan wilt tillen en daar wilt houden, zul je met mensen moeten samenwerken en die samenwerking aantrekkelijk maken. Daarvoor hebben Albert en anderen al wat voorbeelden gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.