Ga naar hoofdinhoud

Ludger Beerbaum rijdt niet meer voor ‘die Mannschaft’

Ludger Beerbaum met Casallo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De kersverse winnaar van Olympisch brons Ludger Beerbaum liet het al doorschemeren, hij gaat deels met pensioen. De finale van de Nations Cup over vier weken in Barcelona wordt zijn laatste wedstrijd met het Duitse team. Hij gaat geen kampioenschappen en Nation Cups meer rijden met het Duitse team.

Zijn foutloze ronde op het beslissende moment zorgde gisteren voor de bronzen medaille. “Het valt me zwaar om deze stap te nemen.” Toch stopt hij niet helemaal met het rijden van wedstrijden: “Ik blijf meedoen aan internationale wedstrijden. Ik heb voor de toekomst nog een aantal interessante projecten. Daarnaast ben ik jonge paarden aan het opleiden en natuurlijk is er de paardenhandel. “

Niet vervelen

Een onderdeel van deze interessante projecten is ook het in 2015 geopende Paardensportcentrum Riesenbeck International waar wedstrijden georganiseerd worden, seminars en cursussen worden gegeven. Ook gaat Beerbaum als president van de Longines World Equestrian Academy aan de slag met de ontwikkeling van de springsport in Azië. “Ik zal me niet vervelen, ” aldus Beerbaum. “Ik ben dankbaar dat ik mijn land als ruiter kon vertegenwoordigen. Nu is het de beurt aan mijn jongere collega’s!”

Bron: St. Georg/De Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Ludger Beerbaum rijdt niet meer voor ‘die Mannschaft’

  • marcel dufour

    Een fenomeen van een jockey en een genot om hem al die jaren aan het werk te hebben mogen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.