Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum: ‘Dit was een emotionele dag’

Ludger Beerbaum met Casallo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Er moest gisteren een barrage aan te pas komen om uit te maken welk land het brons omgehangen kreeg. Uiteindelijk was het Duitsland die orde op zaken stelde en Canada naast het podium verwees. Voor Ludger Beerbaum waren dit mogelijk zijn laatste Spelen. De ruiter is dan ook zichtbaar aangeslagen na het winnen van het brons: "Het was een bijzonder emotionele dag voor mij. Ik ben mij er bewust van dat ik dit niet zo gauw meer mee zal maken".

“Ik ben zo dankbaar dat het team vertrouwen heeft mij hier te laten rijden. Ik ben dolgelukkig”. De nu 52-jarige ruiter sluit niet uit om, op niet al te lange termijn, misschien wel zijn carrière in de wedstrijdsport te beëindigen: “Ik ga dat niet nu hier beslissen. Misschien dat ik daar over 14 dagen een antwoord op heb”.

Ervaring

Beerbaum reed als laatste combinatie de ring binnen, hij kon het brons veilig stellen. Met zijn jarenlange ervaring weet de ruiter exact hoe met de druk om te gaan: “Wanneer je de ring binnen rijdt denk je daar niet aan. Ik had geen strategie, ik kon mij namelijk geen tijd- en springfout permitteren. Als je aan al die dingen gaat denken, gaat het zeker fout. Ik dacht aan niets anders dan gewoon mijn werk doen. Ik ben echt blij dat het gelukt is en ik ben dankbaar voor het gestelde vertrouwen in mij. We hadden een super team”.

Achtbaan

Teamgenoot Meredith Michaels-Beerbaum beleeft het moment van de barrage weer opnieuw wanneer ze terugblikt: “Dat ik een springfout kreeg op de laatste hindernis was echt een teleurstelling. Ik had het totaal niet verwacht, misschien was ik iets te zelfverzekerd dat die sprong toch wel goed zou gaan. Om daarna nog de barrage te moeten rijden en te vechten voor het brons, dat voelde echt als een achtbaan waarin je zit”.

Bron: St-Georg/World of Showjumping

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.