Ga naar hoofdinhoud

Ontspannen proef loont voor Jacco Doornwaard en Cocky

Update
Enkele deelnemers besloten wegens de voorspelde sneeuw zaterdag niet af te reizen naar de Subtop-wedstrijd in het Friese dorpje Vinkega, waardoor er wat geschoven werd in de groepen. In de eerste ZZ-Zwaar groep kwamen tien deelnemers aan start. De eerste proef werd gewonnen door Jacco Doornwaard en de tienjarige Florencio-zoon Cocky met 62,71% en eindigde Anouk Noordman met Atze (v. Astor) op plaats twee. In de tweede proef waren de rollen omgedraaid en scoorde Doornwaard net een fractie minder dan de 63,36%.

“Het waren twee nagenoeg foutloze proeven en ik kwam tevreden de ring uit”, vertelt Doornwaard over de wedstrijd. “Ik heb er voor gekozen mijn proeven iets rustiger te rijden en dat is gelukt. Cocky is wel eens snel gespannen en wat afgeleidt, wat zich dan uit in wat kijkerig zijn en zich strak houden. De uitgestrekte draf voelde, ondanks een klein taktfoutje, erg fijn en hij kan goed galopperen. Heel groot, maar sluiten kan hij ook gemakkelijk.”

De ruin van eigenarese Luchanna Lub wordt inmiddels drie jaar gereden door Doornwaard. “Het zou fijn zijn als we komende zomer goed de Lichte Tour door kunnen rijden. Ik train bij Mark van de Donk en hij is ook erg van Cocky gecharmeerd en denkt dat hij een goed Grand Prix-paard kan worden. Dat zou we echt een droom zijn”, aldus de ruiter.

Drie keer aan kop

In de eerste proef van de tweede ZZ-Zwaar-groep kwam geen van de deelnemers tot een score van 60% of hoger. Vai Bruntink bracht de Vivaldi-dochter Engel D’Ottie in de tweede proef aan start en bleef met 69,43% net steken onder de 70%-grens. Ze bleef meer dan acht procent voor op Nathalie Vorenhout en Anna van de Haffriehoeve (v. Rindert 406).

Beide Lichte Tour-rubrieken kwamen ook op naam van Bruntink. In de Intermediaire I bracht ze de geroutineerde Winningmood-zoon Chardonnay aan start en won met een percentage van bijna 66%. Darabel (v. Westpoint) liep in de Prix St. Georges naar de hoogste score, Bruntink stuurde haar naar ruim 71%.

“De merries liepen vandaag echt heel erg goed en daar was ik tevreden over. Chardonnay had ook hele goede onderdelen, maar daar had ik een aantal hele dure fouten mee vanwege wat spanning”, licht de amazone toe.

Van der Jagt wint Grand Prix

De Houston-zoon Radetzky liep onder zijn amazone Marjan van der Jagt naar de hoogste score in de Grand Prix. Met een percentage van 68,15% bleef de amazone uit het Drentse Spier een kleine vier procent voor op Anouk Noordman en Zeronica.

Vorig weekend debuteerde de drachtige Talos-dochter in de Grand Prix en sloot dat toen af met 62,75%. In Vinkega wist de amazone er nog een schepje bovenop doen en stuurde de merrie naar 64,70%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.