Ga naar hoofdinhoud

Ook 4*-Grand Prix in Stuttgart voor Isabell Werth

Isabell Werth en Don Johnson FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist reed Isabell Werth haar routinier Don Johnson FRH (v. Don Frederico) naar de overwinning in de 4*-Grand Prix in Stuttgart. De zege was minder overtuigend dan gisteren in de wereldbeker met Weihegold. Werth had veel tegenstand te dulden van  Fabienne Lütkemeier en de net zo geroutineerde D'Agostino FRH (v. De Niro). De beide paarden uit de vermaarde Donnerhall-lijn liepen onder hun amazones naar respectievelijk 75.56% en 74.68%.

De vijftienjarige Don Johnson was vanmorgen scherp in de proef. Isabell Werth nam niet de laatste risico’s in de draftour en in de eerste piaffes was er wat weinig ritme. Ook in de zig-zag sloop er een klein foutje. Maar door de goede pirouettes en een prima laatste lijn haalde de combinatie weer veel op. Vier van de vijf juryleden hadden Werth op de eerste plaats.

Verschil amper 1%

Een jurylid zette Fabienne Lütkemeier boven Werth. Niet gek want de proef van Lütkemeier met de zeventienjarige D’Agostino FRH verliep bijzonder harmonieus en vrijwel foutloos. Het verschil was dan ook amper 1%.

Imperio terug na pauze

Ook de derde plaats kwam in Duitse handen. Bernadette Brune scoorde met de Oldenburger hengst Spirit of the age OLD (v. Stedinger) 72.20%. Brune kon net Hubertus Schmidt voorblijven die de Trakehner hengst Imperio (v. Connery) na een lange wedstrijdpauze weer de ring binnen reed. De Reitmeister kreeg voor de proef die niet helemaal glad verliep 71.88%.

KWPN’ers

De in Rheinland goedgekeurde KWPN’er Lord Lichtenstein (v. Lord Loxley) werd onder Alexandra Stadelmayer vijfde met een percentage net onder de 70%, 69.76%. Ook zagen we Imke Bartels’ Toots (v. Jazz) met de Japanse Akane Kuroki in de proef. De combinatie kreeg last van spanning en daardoor slopen er dure fouten in de proef. Ze werden vijftiende met 62.44%.

Klik hier voor de uitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.