Ga naar hoofdinhoud

Ook de Grote Prijs in Braunschweig voor Denis Lynch

Denis Lynch met Abbervail vh Dingeshof Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Denis Lynch en Abbervail van het Dingeshof waren dit weekend gewoon niet te kloppen in Braunschweig. Drie maal aan de start en drie maal een overwinning. Vanmiddag werd ook de Grote Prijs prooi voor de Ier. 

Twaalf ruiters plaatsten zich voor de barrage. Als eerste ruiter in de barrage kwam de Duitser Toni Hassmann met zijn  Crocant in de ring. Een foutloze rit in 39,67 seconden legde de lat hoog voor de overige barrage deelnemers, maar leverde uiteindelijk een derde plaats op.

De Zweed Henrik von Eckermann trok zich als tweede starter niets van aan van de imponerende rit van zijn voorganger. In het zadel van  For Sale reed hij foutloos in een tijd van 37,14, en daarmee bleef hij lang in de leidende positie.

Het duurde lang voor er weer een nulrit kwam. Maar Willem Greve maakte zijn reputatie waar en maakte een eind aan het wachten. De ruiter uit Markelo reed de opnieuw goed meewerkende hengst Carambole eveneens foutloos rond in een tijd van 39,76 seconden en pakte daarmee de vierde plaats.

Denis Lynch ging voor zijn derde overwinning met Abbervail van het Dingeshof en was opnieuw niet te verslaan. Ondanks zijn niet geheel vloeiende barragerit kwam hij in 36,06 door de finish en was de Grote Prijs met de daarbij behorende Volkswagen Tiguan voor hem.

Maikel van de Vleuten  reed als laatste starter ook een zeer keurige barrage en reed VDL Groep Arera C in 41,32 naar de vijfde plek.
Jos Verlooy uit België reed de Thunder van de Zuuthoeve-zoon Domino  met 4 strafpunten naar de zesde plaats.

Willem Greve was na afloop blij met zijn vierde plaats.  “Ik kwam niet ideaal bij de triple, en daar verloor ik wat tijd die ik niet meer kon inhalen. Omdat er niet veel nullers waren, heb ik besloten een strakke rit naar huis te rijden en dat lukte”. Greve was tevreden over al zijn paarden. Met Eldorado van de Zeshoek TN vormt hij steeds meer een combinatie, en had hij gisteren slechts een balk in het 1,50m parcours. Het optreden van de achtjarige Verdi-zoon Calanta heeft indruk gemaakt op Greve: “Hij sprong gisteravond fantastisch in het 1,50m. Absoluut een paard voor de toekomst. Braunschweig was een mooi slot van het winterseizoen”, aldus Greve die nu even een paar weken niet op concours gaat en zich vervolgens gaat richten op het buitenseizoen.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.