Ga naar hoofdinhoud

Ook bij Junioren winst voor Groot Brittannië

Harry Charles wint junioren Flybusters Grote Prijs met Vivaldi du Dom. Foto: FotoTrailer
De laatste rubriek van de dag in Wierden was de Grand Prix voor Junioren. De tweefasenwedstrijd over 1,40 m werd ook een overwinning voor de Britten, net als de Children Grand Prix eerder vandaag. Harry Charles bracht Vivaldi Du Dom (v. Casall Ask) naar de overwinning dankzij een foutloze barrage in 37,74.

Dat was bijna twee seconden sneller dan Duitser Calvin Böckmann met Carvella Z (v. Caretano), die in 39,52 seconden naar de meet reed. De derde plaats was voor België: Thibault Philippaerts reed D Cancarra A.C. (v. Contefino) naar 40,71 seconden. Vierde werd Niels Kersten met Can Win (v. Canabis Z) voor Nederland. Hij kwam foutloos binnen in 41,15 seconden.

Kinderen van de Grand Prix

Charles is de zoon van Olympisch ruiter Peter Charles. Op de nummer vijf na bestond de gehele top-8 uit jeugdruiters met een ouder die op topniveau heeft gesprongen: Calvin Böckmann (2e), Thibault Philippaerts (3e), Niels Kersten (4e), Jack Whitaker (6e), Thibeau Spits (7e) en Max Haunhorst (8e). Niels Kersten is de zoon van Pieter Kersten, die zowel in de dressuur- als de springsport internationaal gepresteerd heeft.

“Dat vind ik misschien wel het mooiste aan Dutch Youngster Festival”, vertelt parcoursbouwer Marinus Vos. “Dat die kinderen hier allemaal rijden. We hebben de top van de jeugd in huis gehad, al is dat niet helemaal vreemd. Wierden is één van de drie kwalificatiemomenten voor het EK.”

 

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant – Horses.nl & Dutch Youngster Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.