Ga naar hoofdinhoud

Opmerkelijke, winnende rentree Ashlee Bond en Chela LS

Ashlee Bond en Chela LS Foto: ©KristinLeePhotograph/FEI
De Amerikaanse Ashlee Bond vierde haar rentree en die van haar paard Chela LS met een overwinning in de wereldbekerwedstrijd in Thermal in California. Zelf was Bond anderhalf jaar uit de running en haar paard zelfs twee jaar. Door als enigste foutloos te blijven in de 3*-wedstrijd in Thermal kon ze zich geen mooiere come back bedenken.

Ashlee Bond was een tijdje uit de running vanwege de geboorte van haar dochter. Samen met haar paard Chela LS bouwden ze aan hun rentree in de wedstrijdring. De dertienjarige merrie van Ferger Mail stond ruim anderhalf jaar stil vanwege een bacterie-infectie in het spronggewricht. De wedstrijd in Thermal was hun eerste internationale optreden.

Toch snel

In de vier combinaties tellende barrage van de wereldbekeromloop in Thermal moest Bond als eerste van start. Ze reed op safe met Chela, maar haar tijd van 40,91 seconden bleek toch snel genoeg om de druk bij haar tegenstanders te leggen.

Balken

Door een communicatie fout kreeg Audrey Coulter een balk met Alex (v. Arpeggio) in de barrage wat uiteindelijk de tweede plaats opleverde. De Australiër Lane Clarke was op Balu U (v. Baloubet du Rouet) wel sneller (40,10 seconden) dan Bond maar kreeg twee balken aan de benen. Dat overkwam ook Karl Cook met de merrie Tembla (v. Tangelo van de Zuuthoeve), hij werd vierde.

Tijdfout

Met een tijdfout in het basisparcours werd Daniel Pedraza uit Mexico vijfde op de KWPN’er Arc de Triomphe (v. For Pleasure).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.