Ga naar hoofdinhoud

Oranje eventers stellen teleur in Nations Cup Strzegom

De Nations Cup Eventing in het Poolse Strzegom is voor het Nederlandse team op een teleurstelling uitgelopen. Meer dan een zesde plaats, van de zeven landenteams, zat er niet in.

Na de dresssuur moest de equipe van Bondscoach Martin Lips al genoegen nemen met een voorlopig vijfde plaats.
In de cross-country werd het al niet veel beter en verloor Nederlandse team door een val van Nienke van Roekel met Sagnol (v. Silvano) en van Merel Blom met Chiccolino (v. Chico’s Boy) twee van de vier teamleden. Nienke werd naar het ziekenhuis overgebracht voor een check, maar hield slechts wat blauwe plekken aan haar val over.
Tim Lips en Concrex Vakarlos (v. Indoctro) hadden een langsloper bij hindernis 20b. Iris Pemen reed met Weering’s Junior (v. Wellborn) een foutloze cross, maar moest wel 25,20 strafpunten aan haar dressuurscore toevoegen.

Na de cross country waren maar liefst vier van de zeven landen twee teamleden verloren, waaronder ook het Duitse en Belgische team. “De cross was erg technisch en zorgde voor veel deelnemers voor problemen”, aldus Bondscoach Lips. Ook was hij kritisch over het feit er geen aanpassingen werden gedaan aan de tweede waterpartij, welke eerder in de twee sterren wedstrijd de nodige combinaties al in moeilijkheden had gebracht.

Tim Lips, die in het afsluitende springparcours één balk liet vallen, eindigde individueel op een 18e plaats. Iris Pemen moest 16 strafpunten in het springparcours incasseren en eindigde daarmee op plaats 23. Andere geklasseerde Nederlandse deelnemers waren Raf Kooremans met MC B Vulcano (v. Freestyle) op plaats 16 en Eef Hamers met Capri van’t Gestelhof (v. Turbo van’t Gestelhof) op plaats 20.

De overwinning ging naar Groot Brittannië dat van een derde plaats na dressuur wist op te klimmen naar de leidende positie na de cross country. Dit ging ten koste van Australië dat achter de Britten op de tweede plaats eindigde.

In het individueel klassement ging de winst naar de Belgische Karin Donckers met Fletcha van ’t Verahof (v. Vigo d’Arsouilles). De Britse Isabelle Taylor werd tweede met KBIS Starbust (v. Cougar) en haar landgenote Sarah Bullimore werd met Valentino V (v. Perion) derde.

Gerdine Frens won met Wishfull Thinking de juniorenwedstrijd in Strzegom, een CICJ*. Ze reden een foutloze cross en maakten ook geen fouten bij het springen. Het dressuurresultaat van 46,9 was het winnende eindresultaat.

Merel Blom reed The Quizmaster naar de tweede plaats in de CIC* met een totaal van 42.90.

Eindstand Nations Cup Strzegom
1. Groot Brittannië 150,30
2. Australië 168,70
3. België 1.108,30
4. Duitsland 1.146,80
5. Zweden 1.176,30
6. Nederland 1.190,30
7. Polen 2.109,40

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.