Ga naar hoofdinhoud

Oranje jeugd domineert ook op slotdag Diepenbeek

Julia Groenhart
De Nederlandse Young Riders waren dit weekend niet te kloppen in Diepenbeek. Ook op de slotdag kleurden de jonge amazones het podium van de kür op muziek weer Oranje. Brandy Bos leverde bij de pony's een weer prima prestatie door de kür te winnen. Bos had al twee keer en tweede plek behaald. Bij de junioren pakte de Belgische Lisa Morosini haar tweede overwinning in de kür. Hier werd Romy Vreugdenhil tweede.


Julia Groenhart stelde in de kür op muziek weer orde op zaken na de derde plaats van gisteren. Met een percentage van 73.167 won ze overtuigend op de 10-jarige Florencio-zoon First Barrichello.  Fabienne Heikens en Laurie Vervoort zaten met de punten weer heel dicht bij elkaar. Nu kreeg Heikens met Angusch (v. Special D) net iets meer dan Vervoort met de Tuschinski-zoon Chester.

Bos wint pony-kür

Na twee tweede plaatsen was Brandy Bos met haar pony Charming Foret in de kür de sterkste. Met 73.333% bleef ze haar concurrenten ruim voor. Marie Kleinepier revancheerde zich met Nice Guy in de kür. Na een zesde en een achtste plaats werd ze nu tweede met 70.917%. De Belgische Leen Evers zat daar vlakbij, zij scoorde 70.083%. Milou Dees die op de eerste dag won, werd in de kür zesde.

Twee zeges voor Morosini

De Belgische amazone Lisa Morosini reed bij de junioren een sterke wedstrijd. Met Mango Webbe boekte ze haar tweede overwinning in de kür. Bij alle juryleden stond ze eerste en kreeg 74.292%. Romy Vreugdenhil met Patrick werd tweede met 70.167% en de derde plaats was voor Benth de Graaf op Zon Primaire W (69.50%).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.