Ga naar hoofdinhoud

Oranje schittert in finale jonge paarden

Vanmorgen begon Nederland al mooi in Neeroeteren met een tweede plaats voor Piet Raijmakers Jr. in de startproef op een hoogte van 1,30m. Daarna wist Mark Martens met Candy de finale voor zesjarige paarden te winnen en werd Leon Thijssen tweede in de finale voor zevenjarigen. 

Litouwen won vanmorgen de 1,30m met Andrius Petrovas en Ricco Dono (v. Rassvet). Piet Raijmakers Jr. was met de Con Air-nakomeling Faults Free de Belgische Evy Morssinkhof en Vega (v. Heartbreaker) te snel af en werd zo tweede. Joy Lammers raakt met Vienna (v. Cavalier) net niet in de toptien en werd elfde.

Met de Tjungske-dochter Candy won Mark Martens de finale voor zesjarigen. Het duo klokte af op 37,95 seconden in de barrage en was zo ruim drie seconden sneller dan de Japanse combinatie Hikari Yoshizawa en Sensual LS (v. Secreto LS). Ook Michael Greeve raakte in de topdrie. Dat deed hij op zijn beurt met Coline (v. Vittorio). Tom Brinkman vormde met de Mr. Blue-zoon Cobalt Blue R het laatste Nederlandse duo in deze topvijf. Zij werden vierde.
Roosje Brouwer en Loewie Joppen raakte ook in de toptien met een foutloze omloop.

Terwijl de Belg Karel Cox met Gentleman (v. Couleur Rubin) de eerste plaats pakte in de finale voor zevenjarigen, werd Leon Thijssen met Con Quidam RB (v. Quinar) tweede. Jesper Romp maakte een balkfout in de barrage en werd zevende. Angelique Hoorn sloot de toptien af.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.