Ga naar hoofdinhoud

Oranje Young Riders tweede in landenwedstrijd Hagen

Terwijl de senioren in Rotterdam niet verder kwamen dan de vijfde plek, pakte de jonge garde oranje ruiters onder leiding van bondscoach Luc Steeghs op overtuigende wijze de tweede plaats in de landenwedstrijd in het Duitse Hagen. Dankzij een ijzersterke eerste ronde ging de overwinning naar Italië. 

Sanne Thijssen was met haar Con Quidam RB één van de drie combinaties die over twee omlopen de nul op het scorebord konden vasthouden.  Niels Knape en Caluna’s Cacharel Z kregen vier strafpunten in de eerste manche maar bleven keurig foutloos in de tweede ronde. Dit zelfde sterke resultaat boekte Kevin Jochems met Kadans Como. Kim Hoogenraat was vandaag iets minder fortuinlijk en was met Top Gun in beide manches het streepresultaat met vijf en negen strafpunten. Het totaal van het Nederlandse team kwam op acht strafpunten, net twee punten tekort voor de overwinning.

De Italianen reden een eerste omloop zonder fouten en in het tweede rondje bleven er zes over op het scorebord, genoeg voor de fraaie overwinning. Het Belgische team onder leiding van Rik Deraedt eindigde met 14 strafpunten op de derde stek.

De Nederlandse ponyruiters behaalden eerder op de dag een vijfde plaats in hun landenwedstrijd. Rowen van de Mheen had met twee nulritten de belangrijkste bijdrage aan het totaal van zestien strafpunten. Lars Kersten (0 en 4), Paris Morssinkhof (9 en 4) en Niels Jonkers (8 en 10) maakten het team compleet. De Britten wonnen de proef met het indrukwekkende totaal van nul strafpunten als eindresultaat.

Klik hier voor de volledige uitslag bij de Young Riders
Klik hier voor de volledige uitslag bij de Pony’s

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.