Ga naar hoofdinhoud

Besterly Amadeus en Besterly Eribo claimen kampioenstitels

Update
Cizandro
Het concours in Norg is een unicum in zijn categorie. Zowel nationale- als regionale rijders strijden er tegen elkaar voor de kampioenstitel. Het tandemkampioenschap ging naar Besterly Amadeus en Besterly Eribo. Bij de limietklasse tweespannen was Gardenia HBC de concurrentie te snel af. Ook in de regionale klassen leverde de competitie mooie winnaars op.

Voor de nationale rijders stond het tandemkampioenschap op het spel. Zes deelnemers waren er met voor drie een herkansing.

Herkansing

Bij die herkansing kwam het tandem van Leendert Veerman bestaande uit voorpaard Besterly Amadeus (v. Saffraan) en daarachter Besterly Eribo (v. Manno) op kop. Ulle Haarsma mocht zijn tandem, bestaande uit voorpaard Elburg met daar achter Celebration, als tweede opstellen.  Derk Jan Mekkes werd derde met PrimeVal Atlanta en PrimeVal Wizzkid’s Gonda. Met deze paarden won Derk Jan daarna de ereklasse tweespannen. Uilke Haarsma werd daar tweede met Sunlight en Zavanno.

Tweespannen

Bij de limietklasse tweespannen kwam een nieuwe formatie de winst ophalen. Harry van Middelaar had Gardenia HBC (v. Victory HBC) naast Denroos (v. Tendens HBC) gezet. Uille Haarsma met Endré (v. Morocco Field Marshall) en Sunlight wisten vervolgens Falco (v. Manno) en Finalist van Alberd van Dijk met Lambertus Huckriede achter zich te houden.

Nationale competitie

In de nationale competitie gaat Bommelsteyns Hubert (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen met Lambertus Huckriede ongeslagen aan de leiding. In Norg voegde Hubert er weer een overwinning aan toe. Henk Hammers brengt zijn hengst Heliotroop VDM (v. Colonist) uit en werd tweede voor Hianca (v. Crescendo HBC) met Harry van Middelaar.

Hoge limietklasse

De hoge limietklasse dan: het oranje was voor de hengst Fantijn van Gebr. van Manen. Mark de Groot mocht Wendelrose van Jan Vink als tweede opstellen. De derde stek was voor Dieni II (v. Unieko),  in handen van Henk Hammers.

Ereklasse

In de ereklasse was het Harry van Middelaar die won met Brandy. Amadeus van Leendert Veerman was goed voor de tweede plaats. Robbie van Dijk reed de best optredende en eveneens fraai showende hengst Cizandro (v. Waldemar) van Gebr. den Otter en Gebr. van Manen naar plaats drie.

Damesrubriek

In de damesrubriek werd Business in handen van Anneke Huckried tweede. De winst was daar voor Funita van Jaap van der Meulen met Hanneke van Wessel. Een mooi familiesucces want haar vader Joop van Wessel fokte Funita. Hanneke Mekkes en Wizzkid’s Gonda werden derde.

Bekijk hier het videoverslag van het Tuigpaardenconcours in Norg:

Bron: KWPN

Eén reactie op “Besterly Amadeus en Besterly Eribo claimen kampioenstitels

  • Yvon

    Wat jammer dat de regionale kampioenen niet genoemd worden ! Zij zijn misschien nog wel beter dan de zogenaamde top !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.