Ga naar hoofdinhoud

Dochter van Quibery veilingtopper Holsteiner Fohlenauktion Elmshorn

Er werden gisteren in Elmshorn 22 veulens aangeboden op de Holsteiner Fohlenauktion en ze zijn allemaal verkocht. Het meeste geld werd er betaald voor een dochter van Quibery uit een Cayado-moeder. Het donkerbruine merrietje verwisselde van eigenaar voor 18.000 euro. 

Niet alleen vaderskant van de veilingtopper is succesvol, gisteren eindigde Quibery met Bart van der Maat nog op de achtste plaats op het Landeschampionat voor zesjarigen, maar ook de moederskant . Grootmoeder One Star (v. Caretino) is de moeder van Gerco Schröders Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway).

Tweede duurste veulen

Voor het tweede duurste veulen viel de hamer op een bedrag van 16.500 euro. Dit hengstje, een zoon van Van Gogh uit een Casalito-moeder, verhuisde naar de stallen van Hengstenstation Maas J. Hell. De kleine Van Gogh krijgt gezelschap op zijn nieuwe stal van een hengstveulen van Cash and Carry uit een Cassini I-moeder, die voor 13.500 euro werd verkocht.

Omzet

Gemiddeld werd er voor de veulens een bedrag betaald van 11.659 euro en de totale omzet kwam daarmee op ruim 250.000 euro. Veilingmeester Dr. Günther Friemel is blij met zijn selectiecommissie, bestaande uit Sigrun Günther, Hans-Joachim Ahsbahs en Ove Rasmussen, die een scherp oog hebben gehad en daarmee de veiling tot een succes hebben gemaakt.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.