Ga naar hoofdinhoud

Fürst Piccolo levert veilingtopper Münster-Handorf

Foto: Westfällisches Pferdestambuch
In Münster-Handorf vond vandaag op het terrein van het Westfaalse paardencentrum traditie-getrouw de eerste veiling van het jaar plaats. Er werden in totaal 39 rijpaarden en elf jonge paarden voorgesteld en verkocht en de topper van de veiling was de Fürst Piccolo-zoon Fuchur. De vijfjarige vos verwisselde van eigenaar voor een bedrag van 55.000 euro.

De Dankeschön-zoon Dagur was goed voor het tweede duurste bedrag op de veiling. Deze vierjarige bruine ruin werd verkocht voor 34.000 euro. Daimler en Vanderbilt verwisselden beiden van eigenaar voor een bedrag van 33.000 euro en deelden de derde plaats. Daimler is net als Dagur een vierjarige zoon van Dankeschön en Vanderbilt, eveneens vier jaar, is een zoon van de Nürnberger Burg Pokal-winnar Vitalis.

Jonge paarden

Bij de jonge paarden was het de driejarige hengst Fürst Roland, die voor het hoogste bedrag werd afgeslagen. Deze donkerbruine zoon van Franziskus leverde 33.000 euro op. Figaro was het tweede duurste jonge paard op de veiling. Voor deze driejarige zoon van Farbenspiel werd 32.000 euro betaald.

Duurste springpaard

Bij de springpaarden werd het hoogste bedrag betaald voor de driejarige hengst C-Dur. Deze Cachassini-hengst verwisselde van eigenaar voor 28.000 euro.

 

Omzet

De totale omzet van de veiling was 720.500 euro, waarvan er 489.500 euro werden omgezet bij de rijpaarden en 231.000 euro bij de jonge paarden. Het gemiddelde bedrag lag op 18.474 euro waarmee de veiling het hoogste gemiddelde bedrag behaalde in meer dan tien jaar.


Klik  hier voor de volledige lijst met prijzen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Zuechterforum/Westfalener Verband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.