Ga naar hoofdinhoud

Tropisch tuigpaarden concours Dwingeloo

Foto Lonneke Ruesink
Het waren extreem warme omstandigheden waaronder de 55-ste editie van het tuigpaarden concours te Dwingeloo afgelopen weekend werd verreden. Het ene jaar komen hier de regionale en het andere jaar de nationale tuigpaarden in actie. Dit jaar was het de beurt aan de nationale talenten.


Vijf ccombinaties kwamen aan de start in Dwingeloo in de enkelspan competitie. Dekhengst Fantijn van de gebroeders Van Manen, gereden door Robbie van Dijk beweegt met veel gemak en een indrukwekkende houding. Het optreden werd met de eerste plaats beloond. De winnaar van Putten, Danno van Henk van der Sluis maakte ook nu weer veel indruk, maar presteerde iets wisselend en kon als tweede opgesteld worden. Als derde was het Fiderose van Jan Gast in handen van Freek Saris die goede derde werd.

De zware hoge limietklasse beleefde een ontknoping met de beste vijf van dat moment. Het was Freek Saris die zijn dekhengst Urgent uitstekend aan de gang had. Mooi in houding en zeer goed bewegend mocht deze nu voorop in de ereronde. Tweede werd de veel houding tonende Berino van Mark de Groot en deze werd, zoals dit seizoen te doen gebruikelijk, gereden door Lambertus Huckriede. Cizandro van de gebroeders Van Manen en mede-eigenaar en fokker gebroeders Den Otter, werd in de welbekende handen van Robbie van Dijk derde.

In de ereklasse waren de verschillen niet groot. Het was nu Brandy van het gelijknamige Consortium in handen van Harry van Middelaar die winnaar werd. Als altijd toonde de indrukwekkende zwarte zeer veel oprichting. Extra bewegend werd Business van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede op de showwagen tweede. Voor Besterly Amadeus van Leendert Veerman was er nu een derde plaats.

In de damesklasse behield Business, gereden door Anneke Huckriede, zijn favorietenrol door ook nu weer fraai te winnen, dit zonder dat er over gereden hoefde te worden. Wonder in handen van Renske van der Sluis werd tweede en op plaats drie werd Nellie Schep met Sunlight van Ulle Haarsma opgesteld.
De tuigtypische Besterly Eribo bezorgde Manon Veerman een fraaie overwinning in de rubriek voor de Young Riders en ze gaven hiermee het nakijken aan Marijke van der Weide met de merrie PrimeVal Vayacondios en Martin Schalkers met Discovery. De te behalen tien competitiepunten werden op het conto van Ulle Haarsma’s Enrique en Ferriflex bijgeschreven. De Besterly’s Eribo en Roerkoning van Leendert Veerman waren goed voor het tweede geld.

Bij de ereklasse spannen was de jury het over de winnaar eens en dat was het mooi gelijk acterende span Varanno en Wizzkid’s Gonda met Derk Jan Mekkes. Daarna staakten de stemmen en werd de arbiter om raad gevraagd. Deze bezorgde Nico Calis de tweede plaats en wel met Cognac en Disaronno, zonder alcoholpercentage werden Alfredo en Zilver met Lambertus Huckriede hierdoor automatisch derde.
Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.