Ga naar hoofdinhoud

Vierjarige Gardenia HBC beste merrie-nieuweling Noordelijke Tuigpaardendag Balkbrug

Foto: Lonneke Ruesink
Acht merries plaatsten zich voor de finale op de Noordelijke Tuigpaardendag in Balkbrug, georganiseerd De Reestlandkoetsiers in samenwerking met Categorale afdeling Tuigpaarden KWPN Noord. Zeven verschenen er in die finale en Gardenia HBC werd verkozen tot allerbeste merrie.

Beoordelingsdeskundigen waren Arianne Rovers, Etienne Raeven en Marcel Leusink. Na Houten en Ambt Delden was dit de derde oefengelegenheid voor nieuwelingen.
De dochter van Victory maakte in Houten al haar debuut, maar moest toen in de finale door mondproblemen plaatsen inleveren. Nu groeide de schimmelmerrie juist in de finale en ging ze steeds vrijer en blijer. Ze heeft een heel natuurlijke en showende manier van bewegen en ze pronkte heel spontaan met haar rijke front. De jury vond haar een zeer goed tuigpaard met kracht en ruimte in haar bewegingen.

Moeder Carina (ster prok van Wodka HBC) is een dochter van Sabrina (keur van Renovo x Waterman) van de HBC-stal, die in handen van Henk Hammers op de NTD vier maal Topsportmerrie was.

De als tweede geplaatste vierjarige reg. A. merrie Gerona Landzicht is een dochter van de grotemaat Hackney-hengst Plain’s Moonwalker en ze komt uit Tarysa.A, een ster dochter van Renovo. Mark de Groot showde deze zeer zelf verzekerd en zeer sterk bewegend optredende Gerona Landzicht die heel goed lijkt te weten wat ze wil. Achter is ze sterk, voor brengt ze haar benen een heel eind weg maar de jury gaf aan dat ze net iets minder in het type staat dan de winnares.

In de eerste omloop moest Gerona Landzicht haar meerdere nog erkennen in rubriekswinnares Geroda (Atleet x Taroda pref van Manno) van f/ger. W. van Schadewijk uit Ravenstein, maar deze merrie liet Gerona Landzicht in de finale achter zich. De vierjarige deftige stermerrie Geroda, die tuigtypisch showde, werd gepresenteerd door Robbie van Dijk. De jury betitelde haar als een goede merrie met goede manieren en plaatste Geroda op de derde plaats.

Bron: KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.