Ga naar hoofdinhoud

Overwinning voor RS2 Brigitte Bardot, Axia’s Happy U.S en Ivy

Update
Robin van Lierop met RS2 Brigitte Bardot
In het Brabantse Someren ging gisteren de eerste editie van Het Keelven jong dressuurtalent van start. De wedstrijd trapte af met vier- tot en met zevenjarige pony's en vijf- en zesjarige paarden. Bij de vijfjarige paarden ging de overwinning zeer overtuigend naar de Jazz-nakomeling Axia's Happy U.S. gereden door Renate van Vliet. De strijd bij de zesjarigen was spannend. Uiteindelijk ging de titel naar RS2 Brigitte Bardot (v. Belissimo M).

Na de eerste presentatie ging Gavi del Gavi voorgesteld door Lars op ’t Hoog aan de leiding. De Jazz x Krack C merrie scoorde zowel op haar stap, draf als op het overrijden een 8,5. De lijst werd verder ingevuld met achten voor de galop, algemene indruk en exterieur en een 7,5 voor gedragenheid en souplesse. Na het overrijden kwam de merrie 3,5 punt te kort voor de overwinning en moest RS2 Brigitte Bardot voorgaan.

Queen B

Robin van Lierop kende al vele zeges met RS2 Brigitte Bardot zoals de Horsefood competitie en de Equisport Cup. Met maar liefst een 9,5 voor de draf, een negen voor de galop en het overrijden danste de merrie naar de overwinning. De score werd gedrukt door een 5,5 op de stap, deze kwam door de spanning niet helemaal uit de verf. Van Lierop zal zijn ‘Queen B’ nu verder uitgaan brengen in de reguliere wedstrijdsport zo laat de ruiter weten op zijn Facebookpagina.

Renate van Vliet met Axia’s Happy U.S

Concurrentie op gepaste afstand

Renate van Vliet reed  Axia’s Happy U.S. naar een topscore van 170 punten. Deze score werd gevormd mede door de 90 punten die gastamazone Lotje Schoots toekende aan deze Jazz-nakomeling. Op gepaste afstand volgde Danielle Houtvast met Heavensent TCS (v. Andretti) op plaats twee. De derde plaats werd bezet door Maxime van der Vlist met Hennesy.

Krista Kolijn met Ivy

Opnieuw Ivy

De vierjarige Ivy (v. Lord Leatherdale)bleek onder Krista Kolijn de beste bij de vierjarigen. De merrie won ook al een voorronde van het Horsefood Dressuur Talent. In de finale werd de merrie derde. Met een score van 172 punten bleef Ivy en Kolijn nipt Saskia van Es en Italo (v. Fürstenball) voor. De derde prijs met 166 punten was voor Lars op ’t Hoog met Inegra (v. Negro). Daniel Mosterdijk bezette zowel de vierde als de vijfde plaats met Ilandra en Pharmahorse Impact.

Pony’s

Bij de vierjarige pony’s ging de overwinning naar Eline Agterberg met Amalia’s Lucas. Deze combinatie kreeg maar liefst twee tienen toegekend. De overwinning bij de vijfjarige was voor Nicolle Kimenai met Big Taylor. Bij de zesjarigen ging de titel naar Sterre Martens met Mr. Silvester Jr. Evi van Rooij was met een score van precies 100 punten met Den Östriks Macho.

Volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.