Ga naar hoofdinhoud

Paige Johnson en FEI komen tot schikking

De Court of Arbitration for Sport (CAS) heeft een schikking goedgekeurd tussen de FEI en de Amerikaanse springamazone Paige Johnson. Afgelopen augustus werd bekend dat de amazone voor een jaar geschorst werd vanwege het vinden van de verboden stof pramoxine bij haar paard Luke Skywalker en deze schorsing is nu verkort naar drie maanden. 

Op het CSI in Wellington werd in januari van dit jaar bloed en urine van de Lord Pezi-zoon Luke Skywalker afgenomen voor dopingcontrole en daarin werden sporen van het verboden middel pramoxine gevonden, een middel tegen pijn en jeuk. Door een blunder van Johnsons groom was het verboden middel in de bloedbaan van het paard terecht gekomen, hij had de verkeerde tube zalf gekocht bij de Walmart en op het paard gebruikt.

Gecontroleerde medicijnen

Hoofd van de juridische afdeling van de FEI Mikael Rentsch legt uit waarom gekozen is voor een schikking: “Omdat recent besloten is het middel pramoxine per 1 januari 2018 van de lijst met verboden middelen te halen en op de lijst van gecontroleerde middelen te zetten is het redelijk om de periode van schorsing van een jaar in te korten. Gezien de omstandigheden is drie maanden een redelijke termijn.”

Voor Johnson betekent dit dat ze nu weer vrij is om deel te nemen aan wedstrijden. De periode van drie maanden schorsing geldt vanaf het moment van de eerste notificatie en dat was 5 april 2017.

 

Bron: FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.