Ga naar hoofdinhoud

Para Dressuur Trophy voor Rixt van der Horst

Rixt van der Horst hier met UniekFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De finale van de Para Dressuur Trophy die zojuist verreden werd op CHIO Rotterdam is gewonnen door Rixt van der Horst. 

“Echt genoten”, zeggen de drie juryleden Hanneke Gerritsen, Monica Drohm en Jeannette Wolfs in koor over de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy bij CHIO Rotterdam. “Ik heb de laatste maanden internationaal veel gezien en gejureerd”, vertelt Gerritsen, die in Rio de Janeiro jurylid is. “Dit was echt wereldklasse. Als ze dit in tijdens de Paralympische Spelen laten zien, dan gaan ze echt voor de medailles.”

Winnares Van der Horst zette met Caraat een mooie en gedurfde kür neer waarbij de Gribaldi-nakomeling er attent en ontspannen overheen liep. Een topscore van 79.50% was voldoende voor de overwinning.  “Caraat liep ook top. De warming-up ging al goed en dat bleef ze tijdens de proef ook volhouden. Ze was totaal niet kijkerig en was super om te rijden. Ik ben super tevreden, zit helemaal in de flow. Ik ben ontzettend blij met deze overwinning.”

Op de vraag of ze met Uniek N.O.P. of met Caraat naar Rio gaat, antwoordt Van der Horst. “Ik heb twee hele goede paarden. Daar ben ik heel blij mee. Ze zullen vormbehoud moeten tonen. Ze zijn beide top. De overwinning in de Trophy is een mooie voorbereiding op het NK volgende maand.”

Nummer 2 Frank Hosmar is ietwat beteuterd. “Ik heb de hele winter gewonnen en kwam naar de finale om te winnen. Dat ik tweede word is dan wel teleurstellend, maar ik ben tevreden over mijn paard Alphaville N.O.P. en ook wel over mezelf hoe we hier in de finale gepresteerd hebben.”

Bondscoach Joyce Heuitink is enthousiast na afloop van de finale, waar de tribunes vol zaten. “De top drie was echt top. Gewoon wereldklasse. Rixt reed met Caraat beter dan ooit. Haar Kür klopt gewoon. Ook Frank Hosmar reed hartstikke goed en Estee Gerritsen reed super. Alle drie hebben onwijs veel kwaliteit, ze kunnen het rijden er zo makkelijk uit laten zien.”

Klik hier voor de resultaten.
Klik hier voor alles over het CHIO in Rotterdam. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.