Ga naar hoofdinhoud

Parzival presteert naar behoren, Nederland geen partij in Compiègne

Met 75,400% en een foutloze proef toonden Adelinde Cornelissen en Parzival vandaag in Compiègne in de Grand Prix van de landenwedstrijd vormbehoud. Maar daarmee konden de topamazone en haar 19-jarige Jazz-zoon niet voorkomen dat het team van assistent-bondscoach Johan Rockx bleef steken op de voorlopige zevende plaats. De Verenigde Staten leiden, dankzij twee combinaties die hoger scoorden dan Cornelissen.

De tamelijk onbekende Kasey Perry-Glass meldde zich vandaag in Compiègne aan het internationale front. Met Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) zette ze een persoonlijk record neer van 77,440%. Hiermee scoorde ze twee procent hoger dan haar veel bekendere teamgenote Laura Graves met Verdades (v. Florett As). Het verschil met Cornelissen bleef beperkt tot 0,040%.

De voor Frankrijk rijdende Karen Tebar behaalde met Don Luis (v. Dimaggio) 75,060%. In het klassement volgden Patrik Kittel met Deja (v.Silvano) en de derde Amerikaanse, Alisson Brock met de door Eugene Reesink naar Amerika verkochte hengst Rosevelt (v. Rotspon).

Door het vroegtijdige vertrek van Emmelie Scholtens met Apache verschenen slechts drie combinaties voor Nederland aan de start. Margo Timmermans behaalde met de nog onervaren Catch Me (v. Dreamcatcher) keurig 68,260%. De derde Nederlandse deelnemer, Kim Schmid met Theodoor (v. Metall), behaalde een teleurstellend resultaat:  63,320%. Hiermee werd zij laatste.

De landenwedstrijd wordt morgen vervolgd met de Grand Prix Special.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.