Ga naar hoofdinhoud

Patrick Stühlmeyer wint hoofdnummer CSI Neustadt-Dosse

Philipp Schober, hier met Alina
De Duitser Patrick Stühlmeyer mocht vanmiddag als prijs een paardentrailer in ontvangst nemen na zijn overwinning in een 1,50m wedstrijd over twee manches. Mark Martens pakte een prijs mee door negende te worden. 

Van de veertien starters in de tweede manche wisten slechts twee combinaties foutloos te blijven. Stühlmeyer reed zijn nulronde met de Chin Chin-zoon Chasmo in 36,91 seconden.  Zijn landgenoot Philipp Schober reed met de KWPN-gefokte Alina ook zijn tweede manche zonder fouten maar had daar vier seconden meer voor nodig. Alina werd een klein jaar geleden via Stal Stenfert aan Schober verkocht. Ze werd opgeleid door Wendy Scholten tot op 1.40/1.45m niveau en was in eigendom van Rinus Blom.

De derde prijs bleef eveneens in Duitsland. Michael Symmangk reed Willem Corland in de snelle tijd van 36,28 rond maar zag daarbij een balk vallen.

Mark Martens was de enige Nederlandse deelnemer die zich wist te plaatsen voor de tweede manche. Met Aken Utopia maakte hij een springfout en werd in een tijd van 40,45 seconden keurig negende.

Piet Raijmakers jr kreeg in de eerste omloop twee fouten met Van Schijndel’s Valentino en werd slechts 37e.  Ook voor Mathijs van Asten liep het niet naar wens. In het zadel van VDL Groep Zapfier noteerde hij zeventien strafpunten en eindigde in de achterhoede.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.