Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer debuteert met Jack Sparrow, Hamelink wint

President's Jack Sparrow, hier nog onder Edward Gal.
De subtopwedstrijd in Maassluis was het decor voor twee debuterende combinaties in de Lichte Tour, die met de eerste en tweede plaats aan de haal gingen. Patrick van der Meer maakte zijn wedstrijddebuut met President’s Jack Sparrow, die hij sinds dit voorjaar onder het zadel heeft. Met 70,33 werd Van der Meer nipt tweede achter zijn leerling Jeroen Hamelink met Zanzibar, die 70,72% scoorde.

Van der Meer koos de rustige wedstrijd in Maassluis uit voor zijn debuut met Jack Sparrow, en liet zich aanvankelijk ook nog met Coco Chanel op de startlijst zetten. “Op een paard als Jack Sparrow zijn toch altijd de ogen gericht, en ik wilde het liefst een rustig debuut maken”, glimlacht hij na afloop van zijn proef. De hengst liet onder Van der Meer met name een waanzinnig goed draftour zien. In galop slopen nog wat foutjes, zo ging de wisselserie om de drie fout. “Ik ben zeker tevreden, we moeten nog wel meer ervaring krijgen en hij moet nog meer gaan ontspannen. En die fout in de serie was echt zonde en niet nodig!” aldus Van der Meer.

Ontspannen

De stapreprise vormde nog het grootste struikelblok voor de hengst. Jack Sparrow liet keurige keertwendingen zien, maar in de stap daartussen en tijdens de uitgestrekte stap werd de hengst vaak ongelijk in het achterbeen. Van der Meer weet het aan spanning: “In stap moet hij nog meer gaan ontspannen en ik raak dan ook nog de aanleuning kwijt. Ik denk echt dat het een kwestie is van kilometers maken en dat gaan we ook zeker doen. Hij is er klaar voor. Het is een fantastisch paard en echt een koning om te rijden!”

Hamelink wint

Jeroen Hamelink, leerling en stalgenoot van Patrick van der Meer, won het nipt van zijn instructeur. Met Zanzibar was hij de laatste wedstrijden al bijzonder succesvol bij de Young Riders, maar ook vandaag tijdens zijn lichte tour-debuut was het raak: met 70,72% won hij de rubriek. “Ik ben bang dat mijn paarden aan het hek geknoopt staan maandag!” grapt hij, omdat hij net boven Patrick van der Meer eindigde. Hamelink is echt in de ‘winning mood’ met Zanzibar, en heeft dan ook niet van lof voor zijn paard: “Hij wil zó graag werken. Dit paard is echt bang om een foutje te maken, hij wil het altijd goed voor je doen. De galop wordt daardoor wel eens lastig, dan wordt ‘ie bloedfanatiek. En dan zijn de wisselseries een beetje lastig, hoewel we ze foutloos door kwamen. Maar in de pirouettes gaat hij echt fantastisch mooi zitten en draaien. Onze draftour was heel mooi constant. Zanzibar heeft een onwijs goed achterbeen. Vooral in de uitgestrekte draf, dan voel je hem zó gaaf aantrekken. Dat is echt kicken!”

Stephanie Kooijman werd knap derde met What’s Up, en eindigde met ruim 69% niet ver onder Hamelink en Van der Meer.

Hoefsmit wint Inter I

De Intermédiaire I in Maassluis kende een overtuigende winnares: Mariëlle Hoefsmit met Bijou, die met ruim 68% bovenaan stond. De amazone reed een gedurfde proef, wat haar de overwinning opleverde. In het ZZ-Zwaar was er een dubbele overwinning voor Dominique Marijnissen met C’Est Liza. Inger Kloos werd met Bonnero in beide proeven tweede.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.