Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer tevreden over Inter II-debuut Chagall

Patrick van der Meer met Chagall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De KWPN-hengst President's Chagall D&R (Jazz x De Niro) verscheen sinds vorig jaar zomer niet meer in de ring. Na het NK Lichte Tour leidde Patrick van der Meer de talentvolle voshengst verder op richting het hoogste niveau. Op de Subtopwedstrijd in Maasdijk debuteerde het duo vandaag in de Intermédiaire II en kwam tot een score van 65,86% en de tweede plaats, achter Lisanne Zoutendijk met Watteau (v. Jazz).

“Het was nog wel een beetje groen en het kan en moet beter”, vertelt Patrick van der Meer over zijn debuut in de Inter II met Chagall, die door J. Jansen gefokt werd uit De Niro-dochter Annabel die ook de moeder is van de KWPN-hengst Bretton Woods. “Chagall is behoorlijk veel hengst en een echte macho. Daardoor was hij een beetje overenthousiast.”

Gebrek aan ervaring

Hoogtepunt in de proef was de spectaculaire uitgestrekte draf en daarnaast leverden de pirouettes, wissels en passage fraaie cijfers op. “Op het voorterrein deed Chagall het Zware Tour-werk heel goed, maar in de ring mag het nog meer bevestigd”, vervolgt Van der Meer. “Hoewel het galopwerk in de training thuis goed voor elkaar is, werd hij door het gebrek aan ervaring vandaag wat te enthousiast.”

Zeker tevreden

“Chagall doet alles, maar het geheel moet nog meer gedragen en met meer rust. Hij is natuurlijk een tijd niet mee geweest en we hebben kilometers in de ring nodig. Maar voor de eerste keer ben ik zeker tevreden.” De ruiter is van plan de hengst nog een paar keer in de Inter II te starten. “Verder heb ik nog geen echte planning maar zodra het in de ring hetzelfde gaat als thuis maken we een keer de overstap naar de Grand Prix”, besluit Van der Meer die een drukke week tegemoet gaat. Volgende week start hij op CDI Compiègne met drie paarden: Zippo (v. Rousseau) in de Nations Cup, Chinook (v. Vivaldi) in de Lichte Tour en zijn andere Vivaldi-hengst First Apple bij de zevenjarigen.

Progressie Zoutendijk

De rubriek kwam op naam van Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau. De jonge amazone, die zich met deze Jazz-zoon richt op de Grand Prix U25, maakte vorige week in Exloo een winnend debuut in de Inter II. Het duo heeft veel progressie geboekt, vorige week kwam de score uit op 62,83% en vandaag bijna vijf procent hoger met 67,50%.

Kuyl en Kral

De eerste proef ZZ-Zwaar kwam op naam van Karin Kuyl. Zij reed Watch Me (v. OO Seven) naar 63,86%, gevolgd door Deborah van Mook met Special D-nazaat Bolster (62,64%). In de tweede proef mocht Carola Kral het oranje lint ophalen. Zij reed Dancer (v. United) naar 60,14% en was in deze proef de enige die een voldoende score bijeen reed.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Dubbel feest voor jarige Mercedes Verweij

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.