Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittels Toy Story met pensioen

Patrik Kittel met Toy Story Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Patrik Kittel heeft op zijn Facebook-pagina bekend gemaakt dat zijn 16-jarige Toy Story niet meer in de dressuurring zal verschijnen. De zoon van Come Back zal van zijn pensioen kunnen gaan genieten.


“Sadly we have to retire Toy-story from the sport,” zegt Kittel op Facebook en vervolgt: “Hij zal een goed leven hebben met zijn oude vrienden.” Het terugtrekken van Toy Story kwam eerder dan Kittel had verwacht. Het paard kampte al enige tijd met zijn spijsvertering en bleef moeilijk op gewicht. Het besluit om hem eerder met pensioen te sturen, was gauw gemaakt.

Kebie van der Heijden reed Toy Story naar Grand Prix-niveau voor dat hij naar de stallen van Patrik Kittel ging. Zijn vrouw Lyndal Oatley heeft hem eerst gereden, maar het bleek niet de juiste match. Kittel zelf nam de teugels over en boekte veel successen met het paard. Hij werd twee maal Zweeds kampioen met Toy Story en vertegenwoordigde zijn land op de Europese kampioenschappen in Herning met de zoon van Come Back. Ook schreven ze verschillende wereldbekerwedstrijden op hun naam. Hun laatste optreden was vorig jaar december op de 4* in Frankfurt.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Patrik Kittel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.