Ga naar hoofdinhoud

Paulo Santana op Taloubet snelste in Challenge Cup

Paulo Santana en Taloubet Foto: Sportfot,
Al tien jaar rijdt Paulo Santana op de zeventienjarige Taloubet en nog nooit had de ruiter uit El Salvador een echt grote overwinning met de KWPN'er van Baloubet du Rouet geboekt. Gisteravond lukte dat in Wellington, hij pakte de zege in de Challenge Cup in de elfde week van Het Winter Equestrian Festival. Jeroen Dubbeldam werd op SFN Zenith elfde.

Zestien ruiters hadden zich geplaatst voor de barrage van de Challenge Cup, maar er gingen tien combinaties van start. De overige zes, waaronder Jeroen Dubbeldam en zijn Rash R-zoon Zenith, spaarden hun paarden na hun foutloze basisparcoursen.

Nipte voorsprong

Paulo Santana en Taloubet zetten de klokken stil op 37,47 seconden. Hij bleef de nummer twee, Lucy Deslauriers met het Belgische paard Hester (v. Wandor van de Mispelaere), twee tiende van een seconde voor. Jose Roberto Reynoso uit Brazilië reed de KWPN’er Azrael W (v. Chin Chin) in 38,39 seconden naar de derde plaats.

Beter dan ooit

“Hij voelde beter dan ooit”, vertelde Santana na zijn overwinning met Taloubet. Santana kon zich op het laatste moment pas inschrijven voor de 5*-wedstrijd deze week in Wellington en was gelukkig met de zege met het zeventienjarige fokproduct van Verhoeven uit Zwijndrecht.

Drie keer KWPN

In het 1,45m was er een overwinning voor Lucy Davis met de KWPN gefokte Boucherom (v. Guidam Sohn). In de rubriek direct op tijd bleef de Amerikaanse haar landgenote Megan Nusz met Waomi (v. Lupicor) maar net voor. Ook op de derde plaats kwam een KWPN’er, Cocq a Doodle. Andrew Ramsey had de zoon van Tolan R onder het zadel.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.