Ga naar hoofdinhoud

Pech voor Skovens Rafael in Helsinki

Het CDI in Helsinki eindigde voor de Deense amazone Lotte Skjærbæk  en Skovens Rafael gisteren al voordat de wedstrijd echt begonnen was voor het duo. Na een fijne training in de hoofdring heeft de hengst van Blue Hors Romanov zich in zijn box geblesseerd. De amazone trof Rafael met zijn hoefijzer er bijna helemaal afgetrapt en een flinke snee in zijn voet aan en moest zich afmelden voor de wedstrijd.

“Het is natuurlijk teleurstellend dat we helemaal naar Finland zijn gereisd om alleen maar weer terug te kunnen, maar het was in ieder geval wel een goede ervaring”, vertelde Skjærbæk op Horse2Rider. “Rafael heeft niet eerder zo ver gereisd en dat gedeelte is prima verlopen.”

Twee delen

De reis van Denemarken naar Finland werd in twee delen gedaan. Eerst moest er zo’n elf uur gereden worden om van Denemarken naar Stockholm te komen. Daar aangekomen kon de hengst tussen de vijf en zes uur op stal staan afgewisseld met wandelingen aan de hand. Daarna volgde een boottocht van tien uur en nog een anderhalf uur durende rit naar Helsinki.

 

Bron: Horse2rider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.