Ga naar hoofdinhoud

Pedro Veniss brengt Brazilië de Longines Challenge Cup

Pedro Veniss met Quabri de l'Isle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De uitgestelde Longines Challenge Cup in Barcelona werd zojuist een prooi voor het Braziliaanse team. Hun laatste ruiter Pedro Veniss reed de Franse hengst Quabri de L'Isle als enige foutloos rond en het team eindigde op 12 strafpunten. Qatar werd tweede, net voor het team van Columbia. 

Het parcours van de troostfinale van de Nations Cup was heel technisch en delicaat gebouwd. Veniss was de enige die foutloos rond kwam met de zoon van Kannan. Ook Penelope Leprevost met Flora de Mariposa (v. For Pleasure) en Brilliant du Rouet (v. Balou du Rouet) onder Roberto Teran Tafur hadden geen hindernisfouten maar wel beiden een tijdfout.

Brazilië greep de zege met Rodrigo Pessoa op Citizenguard Cadjanine Z (v. Canabis Z) met 4 strafpunten, Yuri Mansur had 8 strafpunten met de KWPN-merrie Babylotte (v. Dollar du Murier) en de nulrit van Pedro Veniss. Stephan de Freitas Barcha werd met Landpeter Do Feroleto (v. Landritter) uitgeschakeld.

Het team van Qatar werd 16 strafpunten tweede. Ook hier was de laatste ruiter bepalend voor de eindscore. Bassem Mohammed kreeg een balkje met Gert Jan Brugginks voormalige topper Dejavu (v. Heartbreaker), toch bleef het team Colombia voor met twee punten. De Colombianen stonden op dat moment met 18 strafpunten nog bovenaan door het goede resultaat van Roberto Teran Tafur.

Ondanks de tijdfout van Penelope Leprevost, kon het gouden Franse team weer niet imponeren. Roger Yves Bost trok zijn paard Sydney Une Prince terug nadat hij in een oxer crashte. Philippe Rozier kreeg 12 strafpunten en Kevin Staut hield de schade beperkt tot 8. De Fransen eindigden samen met de Spanjaarden op de vierde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.