Ga naar hoofdinhoud

Pro Set na WEG terug naar Carl Hester

Begin augustus kondigde de Noorse dressuuramazone Lillan Jebsen aan om haar toppaard Pro Set (v. Jetset D) na de WEG in Normandië met pensioen te laten gaan. Jebsen heeft nu een plek voor haar zeventienjarige KWPN’er gevonden. Het internationale Grand Prix-paard loopt in Normandië zijn laatste wedstrijd en gaat daarna met Carl Hester mee terug naar Engeland waar hij van zijn pensioen mag genieten.

Carl Hester schreef op Facebook: “Vrijdag vertrekken we met twee paarden naar Normandië en we komen een week later terug met drie paarden. Wie denk je dat is het derde paard is? Ja, het is Pro Set, de jongen komt thuis!”
Onder Carl Hester beleefde Pro Set in 2007 zijn internationale Grand Prix-debuut. Daarna nam Maria Eilberg plaats in het zadel om vervolgens de teugels over te geven aan Lillan Jebsen. Onder Jebsen nam Pro Set deel aan de WEG in Kentucky (2010), het EK (2011 en 2013) en de Wereldbekerfinale in Göteborg (2013).

Bron: Horses/St.Georg.

Eén reactie op “Pro Set na WEG terug naar Carl Hester

  • Anne Schramm

    Heel mooi! Carl Hester is en blijft een van de meest sympathieke ruiters die er momenteel op het allerhoogste niveau bezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.