Ga naar hoofdinhoud

Rath en Foundation verslaan Sezuan in Nürnberger Burg Pokal kwalificatie

Update - Video
Met maar vijf punten verschil won zojuist Matthias Alexander Rath op de Hannoveraanse Foundation (v. Fidertanz) de inloopproef van de Nürnberger Burg Pokal kwalificatiewedstrijd in Mannheim. Hij kon net Helen Langehanenberg en merrie Brisbane FE (v. Belissimo M) voorblijven. Drievoudig Wereldkampioen Sezuan (v. Blue Hors Zack) kwam onder Dorothee Schneider niet verder dan een derde plaats door fouten in de galoptour.

Dorothee Schneider had de handen vol aan Sezuan. De drievoudig wereldkampioen en grote favoriet voor de winst in de kwalificatieproef bouwde in de galop veel spanning op. Na een flinke storing in de middengalop, kwamen er ook nog fouten in de beide wisselseries. Uiteindelijk kwam Schneider met de zoon van Blue Hors Zack toch nog uit op een percentage van 71.829%. Hoofd van de jury, Katharina Wüst zag het paar zelfs als tweede met 73.414%.Wüst had hoge punten voor het ijzersterke drafgedeelte van de hengst.

Al vroeg had Helen Langehanenberg de elegante merrie Brisbane naar 73.683% gereden. De achtjarige dochter liep zonder fouten door de proef en werd tweede in het klassement. In Hagen was het paar ook al tweede in de kwalificatie, daar won Foreign Affair.

Matthias Alexander Rath was met Foundation ook niet foutloos. In de wisselserie om de drie kreeg Rath fouten met de zoon van Fidertanz. Maar net als bij Sezuan kreeg de Hannoveraanse hengst hoge punten in de draf, vooral de mooie uitgestrekte draf scoorde hoog. Met 73.902% bleef Rath Langehanenberg net voor.

Bekijk hier de winnende proef van Rath en Foundation:

 

 

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.