Ga naar hoofdinhoud

René Tebbel: ‘Helaas was Cosun rijden eenmalig’

Exclusief
De KWPN kampioenshengst van 2010, Cosun (v. Up to Date), werd op zijn laatste wedstrijden in Al Ain gereden door de Duitse topruiter René Tebbel. "Dat was eenmalig helaas", vertelt Tebbel, die door de Rus Vladimir Tuganov – eigenaar van Cosun – werd gevraagd om de schimmel te rijden in onder andere de Grote Prijs van Al Ain. 

“Ik heb al eerder meerdere paarden van Vladimir gereden en hem ook jarenlang geholpen bij de training. Hij was met een aantal paarden in Al Ain en vroeg of ik Cosun en een ander paard voor hem wilde rijden. Dat heb ik met plezier gedaan.”

Graag op stal gehad

“Ik had hem graag hier op stal gehad, hij sprong heel goed in Al Ain”, zegt Tebbel, die niet meer zo breed in de 1,60m-paarden zit sinds Alexander Onyschenko al zijn paarden moest verkopen wegens een corruptieschandaal.

Jonge paarden

“Ik heb wel een aantal jonge paarden waarvan ik veel verwacht, maar ik heb op dit moment geen paarden voor Grote Prijzen en kampioenschappen”, vertelt Tebbel. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro eindigde hij met Zipper op de negentiende plaats.

De zoon van Apple Juice werd door Onyschenko, net als z’n andere paarden, kort voor de Spelen aan Paul Schockemöhle verkocht. Inmiddels wordt de NRPS’er door de Amerikaanse Quentin Judge gereden.

Niet zonder werk

De nog steeds voor Oekraïne rijdende Tebbel zit niet verlegen om werk. Hij heeft al jaren een eigen hengstenstation (met inmiddels dertien hengsten) en begeleidt zoon Maurice als trainer.

René Tebbel met Cosun in Al Ain:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.