Ga naar hoofdinhoud

Riccardo Sanavio en Federleicht maken Glock feestje compleet

Riccardo Sanavio en Hans Peter Minderhoud. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat Riccardo Sanavio eerder deze maand met Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo) een geslaagd wedstrijddebuut maakte in de Intermédiaire II, stapte het duo vandaag over naar de Grand Prix. Op de Subtopwedstrijd in Kronenberg werd het duo beloond met de fraaie score van 69,45%. Daarmee won het duo unaniem de Grand Prix.

Na de aankoop eerder dit weekend van de geprimeerde Hannoveraanse hengst van Toto jr. en het fantastische Inter II-debuut van Hans Peter Minderhoud met Dream Boy, maakte stalruiter Riccardo Sanavio het Glock feestje van dit weekend compleet. “Het was inderdaad een topweekend, heel lekker”, reageert Minderhoud na afloop van de successen van team Glock.

Opdracht volbracht

Riccardo Sanavio wordt met Federleicht in de training thuis geholpen door Nicole Werner en zij begeleidde het duo vandaag ook bij het losrijden. Haar opdracht aan Sanavio was te focussen op de ontspanning, proberen makkelijk door de proef te komen en niet het laatste er uit te rijden. “Ik heb de opdracht kunnen volbrengen”, vertelt Sanavio enthousiast. “Federleicht reageerde heel goed.”

Verdere plannen

“We hadden in de proef wel nog wat kleine dingetjes maar geen grote fouten. Ik ben echt heel blij met ons debuut in de Grand Prix,” vervolgt de Italiaanse ruiter. “Federleicht krijgt nu een kleine vakantie en dan gaan we weer verdere plannen maken.”

Van Silfhout tweede

Naast zijn drukke werkzaamheden als bondscoach van de jeugd en trainer van zijn zoon Diederik, vond Alex van Silfhout vandaag de tijd om zelf tussen de witte hekjes te verschijnen. Hij reed Zep (v. OO Seven) met 68,80% naar de tweede plaats in de Grand Prix. Met 64,50% volgde Judith Debougnoux – Lonissen en haar merrie Athina (v. Tuschinski) op de derde plek.

Aegten constant in ZZ-Zwaar

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. Maartje te Braak en Dizzy Tika (v. Wynton) wonnen de eerste proef met 66,86% en eindigden in de tweede proef als vijfde. De meest constante combinatie in deze klasse was Zinzi Aegten. Zij reed Black Diamond (v. Gribaldi) in de eerste proef met 64,29% naar de tweede plek en pakte in de tweede proef de overwinning met 65,00%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Minderhoud en Dream Boy naar topscore bij Inter II-debuut: ‘Hij heeft écht veel talent’
Diederik van Silfhout wint debuut met Dahlhoff: ‘Veel vertrouwen in de toekomst’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.