Ga naar hoofdinhoud

Rikkert op podium GP Asten

Update
Kirsten Rikkert, hier met Winde R.A.G. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Twee Argentijnse ruiters gingen er zojuist in Asten met de zege en de tweede plaats vandoor in de Grote Prijs op CSI Asten Outdoor. Kirsten Rikkert was met Winde R.A.G. goed voor de derde plaats in deze rubriek over 1.45m en ook Anouk de Ruijter eidigde in de top 5.

Elf ruiters kwalificeerden zich met een foutloze eerste ronde voor de barrage van deze Grote Prijs van Asten en Bruno Passaro wist met Chicago Z de snelste foutloze barragerit te rijden. Met 40.93 seconden op de klok was hij een hele ruime seconde sneller aan de finish dan zijn landgenoot Matias Albarracin, die Cannavaro 9 in 42.15 seconden liet finishen.

Rikkert en de dochter van Sheraton kwamen een kleine halve seconde langzamer aan de finish en stopten de klok op 42.62 seconden, waarmee ze derde werden. “Ik ben zeker tevreden met mijn derde plaats. Winde liep het hele weekend hier nul en dit is een mooie afsluiter”, aldus de amazone uit Enter.

“Het parcours was technisch gebouwd, maar fair. Elf van de 64 combinaties voor de barrage is een mooi aantal. Goed voor de ruiters en leuk voor het publiek om naar te kijken. Ik had een aantal ritten voor me gezien en kon als laatste starter mijn eigen plan trekken. Dat ik niet snel genoeg was voor de eerste plaats is zonde, maar ik ben ook zeker tevreden met de derde plaats. Winde is goed in vorm en dat heeft ze hier maar weer laten zien”.
De vierde plaats was opnieuw voor een Argentijn. Fidel Segovia stuurde zijn Chirico W in 43.25 seconden rond en bleef daarmee voor De Ruijter, die met Vegas in 43.61 seconden aan de finish kwam.

Johan Klein Zieverink kreeg met Galapagos vier strafpunten in de barrage en kwam met de negende plaats ook nog in de top tien.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.