Ga naar hoofdinhoud

Rixt van der Horst: ‘Laatste puntjes op de i’

Para-dressuuramazone Rixt van der Horst vertrekt komend weekend met haar paard Caraat naar de Paralympische Spelen. "Rio komt nu wel snel dichterbij. Op dit moment ben ik bezig met het inpakken van mijn spullen en zet ik de laatste puntjes op de i", vertelt ze.

Afgelopen week was Van der Horst op trainingskamp bij Academy Bartels. “Dat was heel erg leuk.  Op dinsdag kwamen we aan, toen stond er meteen een leuk klusje op ons te wachten. Het was namelijk tijd voor de dopingtest! Daarna hebben we gezamenlijk geluncht en de info voor Rio doorgenomen. De laatste informatie en spullen werden uitgedeeld en daarna was het tijd voor een training. Bondscoach Joyce gaf iedereen een privéles. Ze gaf uitleg en tips om de puntjes op de i te zetten.”

Teambuilding

“Tijdens het trainingskamp werden de paarden ook gecheckt door de dierenarts en werden de laatste bloedtesten afgenomen. ‘s Avonds deden we een Escape Room voor de teambuilding. De grooms gingen met een groep, net als wij als ruiters. Het was zeker geslaagd. De dag erna zijn we naar Jan Tops geweest in Valkenswaard, waar we een rondleiding kregen. Erg gaaf om te zien.”

Spelen van ‘net niet’

“De andere Nederlandse paardensporters grepen helaas naast de medailles, dus ik hoop dat wij ze mee kunnen nemen. Het waren de Spelen van ‘net niet’ en een beetje pech. Wij hopen dat niet door te zetten en het positief af te sluiten!”, besluit van der Horst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/RixtvanderHorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.