Ga naar hoofdinhoud

Goud voor Rixt van der Horst, teammedaille zeker

Rabotalent-teamlid Rixt van der Horst met haar Uniek reed net naar 72,457% in de individuele proef. Het bleek genoeg voor goud! Ze kan er zelf niet over uit en durfde de laatste Britse amazone Natasha Baker niet te zien. Ze bleef in de stal. Maar het was goud voor haar!

Rixt van der Horst kan het bijna niet geloven. “Ik was zelf lang niet zo ontspannen als in de teamproef. De spanning ging van mijn hoofd naar kramp in mijn benen en dat voelt Uniek”, zei ze een beetje verontschuldigend. “In mijn teamproef had ik een top-gevoel, maar in deze proef? Ik was erg zenuwachtig….”

“Ik voelde dat Uniek in de keertwendingen wilde blijven staan”, vervolgt Rixt, “maar ik durfde niet goed te drijven want een dribbel is zo gemaakt. Gelukkig dribbelde hij niet, maar een paar schoonheidsfoutjes had ik wel!”

Rixt samen met haar trotse vader
Rixt samen met haar trotse vader

Twee juryleden hadden Rixt daadwerkelijk op de eerste plaats staan. Eva Bachinger zegt: “Wat een mooi paard! Een paard met een hele mooie stap. Dit is een moeilijke klasse om te beoordelen. De verschillen in het rijden zijn zo groot! Vandaag liet Natasha Baker steekjes vallen. Haar paard was bang. Maar als ruiter heb ik dat niet al te zwaar afgestraft.”

 

 

Pech voor Demi Vermeulen

Voor Demi Vermeulen waren de druiven zuur. Ze had zo fijn gereden, maar belandde net als in de teamtest weer op de vierde plaats. “Niet terecht”, zei oud-kampioen Joop Stokkel die voor de FEI in een para-commissie zit en het kampioenschap volgt, “het moet allemaal opener en duidelijker. Wat mij betreft is het laatste woord over de jurering nog niet gezegd.”

Voor Joyce Heuitink waren de prestaties in grade II goed nieuws. “Italië moet straks 84% rijden, willen ze ons nog van het medaille-podium met het team afgooien. We weten het pas definitief om 20.00 uur, het kan zilver worden of brons, maar ik denk dat de teammedaille een feit is!”, concludeerde ze.

Klik hier voor de uitslag.

Meer nieuws volgt.

Bron: Horses

Eén reactie op “Goud voor Rixt van der Horst, teammedaille zeker

  • Marian Raven

    Rixt en familie, wat een super resultaat!! We weten wat jullie er allemaal voor doen en gedaan hebben en wat mooi dat het zo geweldig heeft uitgepakt.
    Onwijs gefeliciteerd!
    Dit geldt natuurlijk ook voor de andere prijswinnaars!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.