Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘Met de Rabo Talentendag werken aan de toekomst’

Ruim 180 jonge talentvolle ruiters uit verschillende disciplines van de paardensport kregen vandaag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo begeleiding en tips van bondscoaches en trainers. Ook gevierd senioren bondscoach Rob Ehrens stond vandaag in de piste tussen de Rabo Talenten. “Vandaag beginnen we bij de basis."

Bondscoaches, trainers uit het KNHS-trainersplatform, juryleden en topruiters als Maikel van der Vleuten, Tim Lips, Patrick van der Meer en Hans Peter Minderhoud zetten zich invoor de opleiding en begeleiding deze beloftevolle paardensporters. Het gaat hierbij om ruiters tot 25 jaar in de Olympische disciplines springen, dressuur, eventing en het Paralympische para-dressuur.

“We werken binnen het talentenplan met het bekende piramidemodel. Bovenin het puntje zitten de echte toppers van het Rabo Talententeam. Onderaan de piramide beginnen we met de regionale talenten die we vandaag aan het werk zagen. Hieruit kiezen we streng en selectief de beste combinaties die doorgaan naar het wintertraject met de nationale Beloftentrainingen”, legt Ehrens uit.

“De jonge ruiters moeten ‘coachable’ zijn, dat is een belangrijke eigenschap van een talent. Ze moeten kleine aanwijzingen snel oppikken.” Op welke eigenschappen letten de scouts verder? “Het is het algemene plaatje: hoe zit de ruiter op zijn of paard of pony, is dat in harmonie? Kunnen ze goed inwerken op hun paard, kunnen ze bepaalde dingen ook improviseren. Dat is een groot scala aan onderdelen waar we als bondscoaches naar kijken.”

Anky, Maikel en Piet sr.
Een Meet & Greet met Anky van Grunsven en Maikel van der Vleuten en een clinic van Piet Raijmakers sr. en Rabo Talententeamlid Kevin Jochems stond tevens op het programma. Sinds 1 januari is Kevin werkzaam bij de Brabantse routinier die in 1992 Olympisch teamgoud en individueel zilver won met zijn beroemde paard Ratina Z. Raijmakers sr. onderstreept het belang van het Rabo Talentenplan: “Het plan is ooit zelfs bij mij aan de keukentafel geboren, zo belangrijk vind ik het. De beste jonge ruiters scouten, en deze bij de beste ruiters onderbrengen zodat de talenten uiteindelijk ook de beste paarden te rijden krijgen.”

De beste combinaties aan de Rabo Talentendag in Ermelo zijn inmiddels gescout voor de Rabo KNHS Nationale Beloftentrainingen. De KNHS maakt de deelnemers binnenkort bekend.

Bron: Persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.