Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens wijzigt startvolgorde in Oranje

Jur Vrieling en Zirocco Blue. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jur Vrieling, het zwarte schaap van de eerste kwalificatiewedstrijd, zal vanmiddag als laatste ruiter voor Oranje de piste inrijden. Voor de eerste manche van de landenwedstrijd heeft bondscoach Rob Ehrens de startvolgorde van zijn ruiters dus licht gewijzigd. Harrie Smolders neemt nu de derde startplek voor Nederland in.

Jeroen Dubbeldam bijt opnieuw het spits af en Maikel van der Vleuten is de tweede ruiter. Het lijkt een logische keuze van de ervaren bondscoach. Met de wissel voorkomt hij dat Olympisch debutant Harrie Smolders onder teveel druk moet rijden, mocht onverhoopt blijken dat het vertrouwen van de machtige schimmel van Vrieling nog niet voldoende hersteld is.

Ook biedt hij met deze startvolgorde alle kansen aan Jur Vrieling om als laatste ruiter voor het team iets recht te zetten, mocht dat nodig zijn.

Om 15.00 gaat de eerste manche van de landenwedstrijd van start en mogen eerst de negen individueel geplaatste ruiters aan de bak. Daarna rijden Oekraïne, Argentinië, Japan en Australië – de landen met het slechtste resultaat op de zondag – hun landenwedstrijd.

De overige elf landenteams vormen vanaf de 26e rit het slotstuk van de dag.

Klik hier voor de startlijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

13 reacties op “Rob Ehrens wijzigt startvolgorde in Oranje

  • marcel dufour

    Ik vermoed dat de beweegreden om Jur als laatste te zetten uit hele andere overwegingen is gedaan dan dat hij dan iets zou kunnen rechtzetten. Er valt weinig recht te zetten omdat de oorzaak van het niet voldoen van Zirocco medisch is. Aan het rijden van Vrieling ligt het echt niet en dus was de enige kans om de hengst eventueel niet te hoeven laten starten om die als laatste in te delen.
    Stel dat de eerste 3 foutloos rijden dan hoeft Jur niet meer en dat zou dan het ideale scenario zijn.
    Om meerdere redenen.

  • sb

    Dit bericht camoufleert het grote probleem in het team.

    Smolders kan prima met grote druk omgaan, dat heeft hij allang bewezen. Alle ruiters in het oranje team kunnen met grote druk omgaan. Het zwarte schaap van het oranje team is ongeschikt voor het niveau van de olympische spelen.

  • Mathijs

    Marcel, Zirocco komt zowiezo vandaag wel in de baan hoor. Anders zou hij wellicht morgen de 2e manche als eerste parcours na het debacle moeten springen, wat nog zwaarder zal zijn dan vandaag. (als we zover komen). Ik ga er vanuit dat hij zowiezo voor het ‘vertrouwen’ de ring in komt.

  • Sanne

    gewoon een vraag: Als het allemaal zo moeizaam lijkt te gaan met Jur, waarom zetten ze Gerco dan niet gelijk in ? Die heeft de ervaring, London is in vorm en Gerco kan de druk aan !

  • Alie

    @Marcel. Ik heb hetzelfde vermoeden als jij! We zullen Zien…….

  • Albert Voorn

    U moet mij niet kwalijk nemen maar hoe haalt U het in het hoofd om Jur te betitelen met ” Het Zwarte Schaap”
    En dat voor het vakblad ” De Paardenkrant”
    Schaam U diep!

  • Han Wattel

    Gerco mag niet starten helaas omdat hij de eerste kwalificatie niet reed en hopelijk rijdt de rest goed.
    Frankrijk en Duitsland lijken mij de grootste kanshebbers maar je weet het nooit dus mooie sport in het vooruitzicht wat niet zo voorspelbaar is als dressuur v.w.b. landenwedstrijd.

  • marcel dufour

    @Sanne
    Dat kan nu niet meer. De reserve kan alleen ingezet worden voor aanvang van het toernooi maar niet tijdens.

    @Mathijs
    Ik denk ook dat die vandaag de ring in gaat maar niet omdat ze dat zo graag willen maar omdat het moet.
    Het mooiste scenario was als die eerste 3 foutloos rijden, dan kon Zirocco ’n dagje langer herstellen;-)

  • Yvon

    Jur heeft zoveel betekend voor het Nederlandse springteam. Ook op kampioenschappen heeft hij een groot aandeel gehad.
    Dus lijkt het mij niet nodig om hem hier het zwarte schaap te noemen.
    En de speculaties over de gezondheid van Zirocco Blue van een aantal mensen hier vind ik helemaal schandalig.

  • Dick de Jong

    De heer Voorn heeft helemaal gelijk.
    Jur heeft zich ook dit niveau allang bewezen anders zou onze bondscoach (naar mijn mening de beste die we in decennia hebben gehad) echt niet meenemen.
    Om Jur nu zo af te branden is echt niet nodig en heeft hij zeker niet verdient.

  • Marlies

    Heel heel min om Jur het zwarte schaap te noemen. En als je nou gewoon zo volwassen bent sb om hier je echte naam te vermelden dan hadden we met z’n alle kunnen beoordelen of jij misschien wel geschikt zou zijn voor het Olympische nivo. Rob Ehrens weet echt wel wat hij doet hoor. Paarden blijven echter paarden en mensen kunnen ook fouten maken. Natuurlijk heel heel vervelend dat het op de Olympische spelen moet gebeuren maar voor de betreffende ruiter is het veel erger en veel meer balen dan voor alle toeschouwers samen. Inclusief voor jou sb.

  • Danielle

    @Marcel Dufour
    Kunt u aangeven wat de medische oorzaak is van het niet voldoen van Zirocco? Nu blijft het in de lucht hangen en wordt zo een bron van speculaties.

  • Jenny

    @marlies

    Marlies, volgens mij lees je het commentaar van “sb” niet goed. Deze persoon zegt dat alle ruiters met deze druk om kunnen gaan. En Jur Vrieling is naar mijns inziens ook een ruiter. Hij had beter kunnen zeggen het “witte schaap”, dan was het voor de snelle lezer ook duidelijk geweest. Overigens kun je bij de commentaren op andere berichtgeving omtrent dit onderwerp lezen dat dit paard veel vaker stopt en kuren heeft en dus een onzekere factor zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.