Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘Winnen en verliezen liggen heel dicht bij elkaar’

Jeroen Dubbeldam en Rob Ehrens. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Was er twee weken geleden nog een overwinning in de Nations Cup in La Baule, vandaag moesten de Nederlandse springruiters genoegen nemen met een teleurstellende vijfde plek. “Winnen en verliezen liggen in onze sport heel dicht bij elkaar”, relativeert bondscoach Rob Ehrens. Groot-Brittannië won vandaag de FEI Furusiyya Landenwedstrijd op het fraaie Piazza di Siena in het centrum van Rome.

“Met een totaal van vier strafpunten deden we na de eerste ronde nog goed mee”, kijkt Ehrens terug op het wedstrijdverloop. “Maar in de tweede viel het tegen. Dat hoort bij onze sport. Als je kunt winnen, moet je ook kunnen verliezen. Dit is gelukkig nog aan het begin van het seizoen, maar we zullen hier weer uit moeten leren en verder strijden.”

De Britten gaven hun voorsprong uit de eerste manche niet uit handen en wonnen de wedstrijd met slechts 4 strafpunten. Nederland had samen met Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië vier strafpunten in de eerste manche. De gedeelde tweede plaats werd uiteindelijk de vijfde voor het team van Ehrens dat totaal op 20 strafpunten eindigde. Het wegstreepresultaat in de tweede manche kwam van Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. “Dat kan gebeuren. Voor Zenith was dit pas de eerste grote wedstrijd van het seizoen. Dat gold ook voor Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. van Gerco Schröder, die in de tweede manche tot aan de waterhindernis heel goed sprong. Maar in totaal hadden we teveel fouten om vooraan mee te doen. Winnen en verliezen liggen in onze sport heel dicht bij elkaar”.

Over twee combinaties was de bondscoach tevreden. “Harrie Smolders en Emerald N.O.P. sprongen in de eerste manche heel goed, op de laatste hindernis in de tweede manche kregen ze echt een rotfout. Ook de verrichting van Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. was zeer goed. In de eerste ronde zeker en in de tweede hadden ze op de één-na-laatste hindernis een onverklaarbare fout.”

De verrichtingen van de ruiters werd in Rome gevolgd door Maurits Hendriks van NOC*NSF. “Het is mooi dat Maurits onze sport van dichtbij volgt en komt kijken. Ik heb hem nog niet gesproken, maar hij weet ook dat dit sport is en dat je niet altijd kunt winnen”, aldus Ehrens.

De volgende landenwedstrijd waar Rob Ehrens met zijn team aan de start komt is op vrijdag 24 juni in het Kralingse Bos tijdens CHIO Rotterdam. “Ik ga nu weer puzzelen welke ruiters ik dan in ga zetten”, besluit hij.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Eén reactie op “Rob Ehrens: ‘Winnen en verliezen liggen heel dicht bij elkaar’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.