Ga naar hoofdinhoud

De Ronde en vader en zoon Chardon zeker van startplaats wereldbeker

Koos de Ronde in actie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met nog een wereldbekerkwalificatiewedstrijd op het programma zijn zowel de Koos de Ronde als IJsbrand en Bram Chardon nu al verzekerd van een startplaats voor het komende wereldbekerseizoen vierspannen paarden. 

De beste tien menners komen in aanmerking voor deelname aan de wereldbekercyclus, waarbij de beste vijf menners op vier wedstrijden mogen starten waarvan de beste drie resultaten tellen. De overige vijf vierspanrijders starten op drie wedstrijden waarvan alle resultaten meetellen.

Exell voert klassement aan

Boyd Exell voert het klassement met 95 punten aan. De Nederlands kampioen Koos de Ronde staat met 82 punten op een verdienstelijke tweede plek, terwijl de kersverse Europees kampioen IJsbrand Chardon met 73 punten de derde positie inneemt.

Timmerman niet naar wereldbeker

IJsbrands zoon Bram heeft zich met zijn voorlopige zevende plaats ook verzekerd van een startplek. Voor hem betekent dit het eerste wereldbekerseizoen bij de vierspannen paarden uit zijn carrière. Theo Timmerman staat tiende in het klassement, maar heeft al aangegeven geen gebruik te maken van zijn ticket.

Klik hier voor de tussenstand  van de kwalificatiewedstrijden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.