Ga naar hoofdinhoud

Rothenbergers Grand Prix-paard Favourit ingeslapen

Sönke Rothenberger met Favourit. Foto: Linda van den Burg / www.arnd.nl
Het achttienjarige Grand Prix-paard Favourit (v. Fidermark) van Sönke Rothenberger is overleden. De Fidermark-nakomeling brak ruim een week geleden zijn bekken in de stal. Hoewel er nog hoop was dat de ruin daarvan zou herstellen, moest gisteren alsnog de beslissing worden genomen hem te laten inslapen. 

Terwijl de familie Rothenberger op CHIO in Aken – ruim een week geleden – aanwezig was, zorgde blikseminslag nabij de stallen van Rothenberger op Gestüt Erlenhof ervoor dat de vosruin dusdanig schrok dat hij zich in de stal verwondde.

Vechten voor zijn leven

Favourit kon zich niet meer bewegen en werd vervolgens door drie dierenartsen onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het paard zijn bekken had gebroken. In eerste instantie leek het erop dat het dier met boxrust en de juiste medische begeleiding gered kon worden, maar gisteravond ging het alsnog mis.

De ruin werd liggend en bezweet aangetroffen in zijn stal. Twee dierenartsen vochten voor zijn leven, maar uiteindelijk moest toch de beslissing worden genomen om het paard uit zijn lijden te verlossen.

Leermeester

De ruin, die eerst onder Tinne Vilhemson-Silfven liep en daarna overgenomen werd door Sanne Rothenberger, is ook van grote waarde geweest voor de carrière van Sönke. Twee maanden geleden liep de vos onder de ruiter nog naar een persoonlijk record in de Grand Prix Special in Wiesbaden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Website Rothenberger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.