Ga naar hoofdinhoud

Rowen van de Mheen begint EK met zesde plaats

Archieffoto Rowen van de Mheen, hier met Q Verdi Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De junioren zijn vandaag op de Europese kampioenschappen in Samorin begonnen aan de eerste kwalificatie. In het jachtparcours over 1,40 meter wist Rowen van Mheen de zesde plaats te bemachtigen met Q Verdi. De Belgische ruiter Simon Morssinkhof eiste de overwinning op.

Van de Mheen finishte met de Verdi-zoon als beste Nederlander met 77,06 seconden. De tweede beste tijd voor het Nederlandse team werd genoteerd door Mel Thijssen en de Colander-nazaat Ambler Gambler (79,83).

Lars Kersten volgde op plaats dertig met H-Cassino (v. Torino), tien plaatsen hoger dan het vierde teamlid, regerend Nederlands kampioen Sven Peters met Channel (v. Rascin).

Belgische winst

Morssinkhof behaalde de winst door de Perigueux-zoon Perigrosso over de finish te sturen in 73,82 seconden. Daarmee kwam hij net wat beter uit de bus dan de Italiaan Francesco Correddu en Necofix (v. Eco del Castegno), die 74,33 op het scorebord zag verschijnen.

Sterk optreden Groot-Brittannië

Met twee ruiters in de top vijf, Harry Charles op drie en Robert Murphy op vier, is Groot-Brittannië sterk begonnen aan het EK en daarmee zeker een medaillekandidaat.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.