Ga naar hoofdinhoud

Ruben Lamers opnieuw aan zet in de Peelbergen

Ruben Lamers met Ariana Z
“Ik heb wel eens slechtere vrijdagavonden gehad”, grapt Ruben Lamers na zijn overwinning in de 1.45m Longines Ranking proef op Equestrian Centre de Peelbergen. Met Ariana Z klopte Ruben als laatste Nederlander in de barrage de tijd van de Ierse Anna Duff met Baron XVIII. Jarno van Erp nam met Al Capone dankbaar bezit van de derde plaats.

“Ik heb haar nu drie keer in een 1.45m proef gestart en ze was iedere keer dubbel nul”, zegt Lamers trots. “Leon Thijssen was de eerste starter en zijn rit lag wel aan de basis van het plan dat ik getrokken heb. Ariana is zo voorzichtig dat ik me eigenlijk niet druk hoef te maken om een paal. Als ze de kans krijgt zal ze zelden een steek laten vallen”.

Miljonair
Lamers mag zich rijk rekenen met de winst in de GP-kwalificatie proef van vanavond en geeft de achtjarige merrie verdiende rust nadat ze op donderdag ook al vooraan stond in het 1.40m. Over de toekomst kan hij slechts speculeren. “Ik ben nog geen multimiljonair, dus de kans dat ze verkocht wordt bestaat altijd, maar als het zover is zal ik wel hartzeer hebben”. Het slotstuk van de Hansen Dranken Prix telde na 100 deelnemers slechts 7 barragisten. “Het kaf is zeker van het koren gescheiden. De tijd in de basisomloop vond ik erg krap, ondanks dat ik er zelf een goede drie seconden onder zat. Desondanks was het een mooie proef. Misschien hadden er iets meer ruiters in de barrage gemogen, maar zo was het ook prima”.

Topvorm
Met 42.81 op de klok was Lamers de enige die onder de 43 seconden dook. Leon Thijssen ging met Captain Cooper (v. Namelus R)  niet vol gas en klaarde de proef in 45.94, uiteindelijk goed voor de vierde plaats. De Limburger erkende zijn meerdere in Jarno van Erp die met de AES-goedgekeurde hengst Al Capone (v. Lupicor) 0.23 seconden minder op de teller zette. “In de laatste lijn heb ik niet alle risico genomen, maar de rest van de proef ging wel voluit. Toch ben ik meer dan tevreden, het is zo’n ontzettend fijn paard”, lacht de Young Rider die eerder op de dag ook al topvorm bewees door op te tekenen voor de winst in het 1.35m met Baldewijn (v. Concorde).

Dagwinnaars
Lamers en Van Erp waren niet de enige die zich voor de tweede maal mochten melden voor een ereronde. De Ierse Cameron Hanley schreef met net als donderdag de YH-tour op naam met de Frans gefokte Arany de Kergane (v. Nervoso). In de 1-ster rubriek over 1.20m ging de 16-jarige Niels Bulthuis er voor Nederland met de winst vandoor met Fortuna Flamingo (v. Harley VDL).

Voor de volledige uitslagen kijkt u op: https://online.equipe.com/nl/competitions/20619

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.