Ga naar hoofdinhoud

Ruim 90% voor Habibi DVB in Subli Cup Emmeloord

Habibi DVB Foto: Melanie Brevink-van Dijk/ Paardenkrant-Horses.nl
Ondanks een aantal afmeldingen op het laatste moment, kwam er toch een mooie groep paarden aan start op de eerste indoorwedstrijd van de Subli Cup. In de breedte was er veel kwaliteit, met daarnaast een sterkte kopgroep bij de vijfjarigen. De gehele top drie scoorde boven de 87% met Habibi DVB op de eerste plaats met 90.2%.

De vijfjarige Don Schufro-zoon heeft al meerdere jonge paarden competities op naam staan en liep vorig jaar overtuigend mee in de finale van Jumping Amsterdam. In Emmeloord reed Mara de Vries de ruin naar een topscore van 90,2% en won de rubriek. De tweede plaats werd in beslag genomen door Ingrid Gerritsen met Daimonds are Forever G (v.Diamond Hit) met 89%. Marije van Kersbergen en Tarpania’s Hollywood (v.Furst Romancier) werden derde met een totaal van 87%.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen won Imagine (v.Dreamboy) zijn tweede Subli Cup selectie. Bart Veeze reed de merrie naar een score van 85%. Met 84,2% eindigde Cynthia Eggenkamp en de AES-hengst Imperio (v.Johnson) op de tweede plaats. Vai Bruntink en de VSN-reservekampioen Illusion A (v. Florencio) werden derde in Emmeloord met een score van 83,2%.

Jumping Amsterdam

De Subli competitie bestaat uit tien selecties (zowel indoor als outdoor), een halve finale en finale. De drie hoogste resultaten uit de selecties tellen mee voor plaatsing in de halve finale op 16 december bij Hippisch Centrum Harmelen. De beste vijftien paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor deze halve finale. De beste vijf paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de finale op Jumping Amsterdam op 25 januari.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.