Ga naar hoofdinhoud

De Ruyter: ‘Het begint de goede kant op te gaan’

Bondscoach Harry de Ruyter. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
De Nederlandse vierspanmenners hebben het eerste onderdeel, de dressuur, op het EK in Gothenburg erop zitten. Theo Timmerman gaat aan de leiding, terwijl teamgenoot IJsbrand Chardon de tweede positie inneemt. Daarnaast staat het Nederlandse team in de landenwedstrijd ruim 8 strafpunten voor op de concurrentie. "Het begint de goede kant op te gaan", zegt bondscoach Harry de Ruyter na afloop. 

“Toen ik van de week de Duitsers bezig zag, toen dacht ik ‘oh, die komen eraan’. Die hebben Boyd Exell ingehuurd en je ziet wel duidelijk dat ze door zo’n vakman worden getraind. Maar vandaag in de ring hebben onze jongens zich kranig geweerd. Theo reed een hele goede proef en IJsbrand ook.”

Marathon

“Koos ging iets minder dan ik verwacht had. Koos was gisteren in de training heel goed en dat kwam er vandaag net niet uit.” Is dit een goede uitgangspositie? “We zitten nu van Duitsland bijna acht punten los. Dat begint al de goede kant op te gaan. Morgen kunnen Koos, IJsbrand en ook Theo een goede marathon rijden. Normaal gesproken moeten ze dat aankunnen, alle drie”, zegt De Ruyter hoopvol.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.