Sanne Thijssen en Ulena razendsnel in Grand Prix Groningen Update

Sanne Thijssen, hier met Con Quidam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sanne Thijssen werd gisteravond de jongste grote prijswinnaar ooit in de geschiedenis van het IICH Groningen. Voor bomvolle tribunes pakte de achttienjarige amazone met een ijzersterke barragerit op haar Baloubet du Rouet-merrie Ulena de Grote Prijs van Groningen. Jur Vrieling met Corporal VDL (v. Cardento) en de Duitser Philip Rüping met Clinta (v. Clinton) konden niet tegen het geweld op en werden tweede en derde.

Twaalf combinaties gingen de strijd met elkaar aan in de barrage van de Grote Prijs over 1,45m. Het was halverwege dat Sanne Thijssen met een fantastische rit op Ulena in 34,44 seconden over de finish snelde. Ze was bijna drie seconden sneller dan Eric van der Vleuten die net daar voor op Zigali P S (v. Kigali) de leiding in handen had genomen.

Vrieling en Rüping

Direct na Thijssen kwam de Duitser Philip Rüping met de Clinton-merrie Clinta. Hij deed een moedige poging, maar bleef met de 36,42 seconden toch te langzaam. De laatste twee barragekandidaten waren geduchte concurrenten voor Sanne Thijssen. Jur Vrieling had de Cardento-hengst Corporal VDL scherp en was snel. Maar ook hij kwam te kort, 35,18 werd de tweede tijd. De laatste start in de Grote Prijs was voor Albert Zoer op Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet). Door en springfout moest Zoer zich gewonnen geven en was met de achtste plaats de snelste vierfouter.

Op de plaatsen vier en vijf eindigden Eric van der Vleuten met Zigali P S en Bas van der Aa die op Goldfeyer (v. Graf Top) de eerste nulronde in de barrage had neer gezet.

De razendsnelle rit van Thijssen

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Sanne Thijssen en Ulena razendsnel in Grand Prix Groningen
  1. 1

    Ze blijft gewoon doorgaan die Sanne.
    Geweldig en fantastisch voor de sport.