Ga naar hoofdinhoud

Sanne Thijssen mag proosten op overwinning

Sanne Thijssen - Ulena CSI De Peelbergen 2016 © DigiShots
“Wat wint ze toch veel proeven, ik sta er nog steeds van te kijken”, reageert Sanne Thijssen tevreden. De Limburgse kan wederom een mooie overwinning toevoegen aan haar indrukwekkende palmares. Vrijdagavond wist ze met Ulena de overhand te houden in de 1.45m Hansen Dranken proef waarin ze het opnam tegen 95 combinaties op CSI de Peelbergen in Kronenberg.

De vijftienjarige Baloubet du Rouet-dochter Ulena kwam wederom goed tot haar recht in de rubriek waar twee Duitse ruiters aansloten op het podium. “Er stond een mooie proef. Henk Linders bouwt eigenlijk altijd wel fijne parcoursen en de wendingen stonden veelal de richting op waarin Ulena het fijnst draait, dus dan zit het wel goed. We hebben nog geen pensioen gepland voor haar, maar je weet het nooit. Het ligt volledig aan haar gezondheid, die is nu nog goed en ze heeft er nog plezier in. Maar als het klaar is, dan is het mooi geweest. Ze heeft alles gegeven, knettergek is ze eigenlijk. Hoe dan ook, ze zal bij ons thuis blijven om echt oud te worden”, aldus Thijssen die officieel voor het eerst met de champagne die ze in ontvangst nam bij de prijsuitreiking mag proosten. De succesvolle amazone vierde vorige week woensdag haar achttiende verjaardag.

Applaus
Niet alleen voor Sanne Thijssen had zich een fanclub verzameld. Volker Holtgen en Otmar Eckermann werden eveneens luid toegejuicht door het in grote getale aanwezige publiek. Holtgen incasseerde zijn tweede winst op rij op het Equestrian Centre de Peelbergen met Carinjo-merrie Carera. Gevolgd door landgenoot Eckermann die tijdens het vorige CSI in Kronenberg met zijn opvallende Coco Bongo Boy (v. Cassini Boy Junior) nog derde werd in de Grote Prijs.

Dag winnaars
Yves Houtackers wist net als donderdag het rapst te finishen. Hij zadelde voor de Youngster tour de zevenjarige Elisabeth (v. Applaus) en wist als enige een tijd onder de 62 seconden te klokken. In de overige twee sterren rubrieken werden de strikken opgespeld bij Casaltina (v. Casall) onder Philip Houston uit Duitsland en Nadège Janssen die voor België met Demone des Rosiers Z (v. Darco) de leiding op zich nam. In de een ster rubrieken klonk bij de prijsuitreiking twee maal het Wilhemus. Jack Ansems nam met Cantos-merrie Delia B de zege in het 1.30m voor zijn rekening en Niels Brussen stuurde Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Fellow of Landra naar de winst in de twee fasen proef over 1.20m.

Voor het programma, uitslagen en meer informatie: https://www.peelbergen.eu/csi-november-2016/

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.